Praat mee over Groenvisie 2050

Foto: Gemeente Amsterdam

Concept Groenvisie Amsterdam 2050

De gemeente Amsterdam heeft een concept klaar van de visie op groen en dus de plannen hiervoor in de stad tot 2050. Invloed uitoefenen op dit plan met jouw mening is nog mogelijk tot 25 juni.

GroeneBuurten heeft als team haar mening al gegeven. Lees hier onze observatiepunten Groenvisie. Je kunt gerust punten hieruit gebruiken als jij ook nog wilt gebruik maken van je inspraakrecht.

Hieronder kun je lezen wat de Groenvisie inhoudt en hoe je kunt reageren.

Groen in de stad tot in de verre toekomst

Groen is belangrijk voor een fijne en gezonde leefomgeving en is hard nodig om de stad te beschermen tegen droogte, hitte en extreme regenval. Ook de gemeente is zich daarvan bewust. In de groenvisie beschrijft de gemeente haar visie op bomen, de groene zones rondom de stad (de zogenaamde scheggen), met parken, regenwateropvang, groen/blauwe verbindingen en buurtgroen van nu tot 2050.

Om dit te concretiseren zal er elke vijf jaar een uitvoeringsprogramma gemaakt worden voor ontwikkeling en beheer op basis van de nu opgestelde visie. Heb je een hart voor groen, dan is het dus erg belangrijk om nu mee te denken over de toekomst hiervan in de stad!

Geef je mening

Tot donderdag 25 juni 2020 kun je een reactie geven op het concept van Groenvisie Amsterdam 2050. Je kunt de Groenvisie 2050 downloaden op de speciale webpagina van de GemeenteEen reactie kun je direct digitaal geven. Klik hiervoor op ‘Geef uw mening’ in de blauwe balk onderaan de pagina. Als je liever schriftelijk reageert, vind je hier het adres.

Er zijn daarnaast nog andere mogelijkheden om je mening te geven. Bij alle Stadsloketten is de Groenvisie op afspraak in te zien. Je kunt een afspraak maken door te bellen met 14 020.