Pientere tuinen

Pientere tuinen

Wil je meer te weten komen over de bodem in jouw tuin? En zou je ook best wat meer willen vergroenen en daarom nog op zoek naar concrete tips? Misschien is deelnemen aan onderstaand burgeronderzoek een effectieve manier.

Meld je aan voor Pientere Tuinen

Laat jouw tuin meedoen aan het project Pientere Tuinen! Met behulp van een speciale bodemsensor wordt de bodem dan drie jaar lang gemonitord. De sensor meet de vochtigheidsgraad en temperatuur in de grond. Je kunt die gegevens meteen inzien op jouw digitale onderzoekspagina. Ook krijg je allerlei aanvullende informatie én concrete tuintips. Zo schep je de juiste omstandigheden voor een mooie groen tuin.

Laat je interesse voor deelname weten via deze link.

Deelname is mooie kans (maar niet gegarandeerd)

Het project is een samenwerking tussen wetenschap en stichting Steenbreek. De stad Amsterdam is (helaas) nog niet aangesloten bij deze landelijke stichting. Bovendien willen waarschijnlijk veel mensen deelnemen. Het is dus niet zeker of je als tuinbezitter daadwerkelijk kunt meedoen.

Aan de andere kant, niet geprobeerd is altijd mis. Bovendien liggen we binnen de provincie Noord-Holland en die is wel aangesloten. En voor zo’n landelijk onderzoek is het heel gaaf als tuinen in zo’n grote en versteende stad wel zouden deelnemen. Dus ons lijkt de kans redelijk dat Amsterdam toch mee mag doen. Daarom is ons advies: gewoon aanmelden als het je leuk lijkt!

En laat ons alsjeblieft weten als het lukt, want dan publiceren we graag af en toe een leuk artikel over de onderzoeksresultaten.

Foto: terimakasih0 via Pixabay