Op infraroodsafari om energie te besparen

infraroodbeeld

“Isoleren: niet alleen minder gasverbruik maar vooral méér comfort”

Na de warmste zomer ooit, is het nu toch echt winter. Een geïsoleerd huis biedt veel meer comfort en zorgt voor een lagere gasrekening. Dat concludeerde Tisja Kuiper, student aan de VU, die in opdracht van Stadsdorp Vondeldorp onderzoek deed naar de mogelijkheden om woningen van rond het jaar 1900 te verduurzamen. Het rapport van het onderzoek vind je hier.
Kort samengevat komt het erop neer dat de meeste energie- en milieuwinst bij deze oude huizen te behalen is door te isoleren.

Waar begin je met isoleren?

Nu zou het natuurlijk handig zijn als je zou weten waar je woning warmte verliest en waar je dus het beste kunt beginnen met isoleren. Daarom staan onze vrienden van Jungle Amsterdam ook deze winter weer klaar met de infraroodcamera. Met deze camera maken zij infraroodfoto’s van de buitengevel en binnenkant van woningen. Aan de hand van de foto’s wordt duidelijk waar de gevel slecht geïsoleerd is en waar dus warmtelekken bestaan. Bewoners krijgen aan de hand van de foto’s een verkennend rapport en een advies op maat hoe zij hun woning beter kunnen isoleren, en zodoende dus energie en geld kunnen besparen. Meestal kun je met een investering van een paar tientjes een paar honderd euro per jaar besparen.

Kosten en aanmelden

De kosten voor zo’n onderzoek bedragen 100 euro. Een investering in een lagere energierekening en een comfortabeler huis. Interesse? Neem contact op met Jungle via infopunt@jungle.amsterdam.