(Moes)tuinen bijna van start

Groene (kinder)maatjes gezocht

Het is bijna zover! Dan kan er gemoestuinierd worden in diverse moestuinbakken in de buurt. Benieuwd naar hoe dat er uit gaat zien, of wil jij zelf ook meehelpen? Lees dan hier alle details.

Moestuinbakken bijna klaar voor de start!

Bij de maatschappelijke onderneming de Houtstek leggen de medewerkers momenteel de laatste hand aan de moestuinbakken voor de Tuin van de Wijk Olympus. Ze worden prachtig!

Eind februari worden de 6 bakken geplaatst op de kop van het Olympiaplein tegenover het monument Indië-Nederland, daar waar de Tuin van de Wijk Olympus zal starten. Zin om mee te helpen er een mooie moestuin van te maken? Neem dan contact op met Luella via info@groenebuurten.nl of 06-82370897. En noteer sowieso de feestelijke officiële opening met buurtgenoten en vrijwilligers op 21 maart om 10:30 uur alvast in je agenda!

Het (moes)tuinieren op scholen gaat ook van start

8 van de 10 deelnemende scholen aan ons scholenproject krijgen deze maand ook hun plantenbakken geleverd. Hierin zetten ze bloemen of eetbare planten. Zo kunnen kinderen op het schoolplein ervaren hoe planten groeien en bloeien, en hoe allerlei beestjes daarbij van belang zijn.

De Tobiasschool ontving als enthousiaste eerste aanmelder de bakken al. Waarschijnlijk staan de kinderen al te popelen om te beginnen met planten!

Moestuinen bijna van start

De bakken worden beplant en onderhouden met behulp van vrijwilligers. Als je het fijn vindt om in het groen bezig te zijn is dit misschien iets voor jou? Van planten tot oogsten, samen met de vrijwilligers en soms een klein groepje enthousiaste kinderen erbij. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel! Het werkrooster bepalen jullie zelf met de school, aangepast aan de seizoenen. Omdat er met kinderen gewerkt wordt, dient er wel een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) overlegd te worden.

Wil je meer weten of je aanmelden? Dat kan via info@groenebuurten.nl of of 06-82370897.