Maai mei niet

Heb jij een gazonnetje met gras in je tuin? Maai het dan in mei eens niet. Daarmee doe je jezelf én wilde bijen en andere insecten een groot plezier.

Landelijke campagne Maai mei niet

Neem jij deze maand ook deel aan Maai Mei Niet? Door minder te maaien, zetten we samen namelijk gazons en grasveldjes in heel Nederland in bloei. Daarmee komt er meer voedsel beschikbaar voor insecten als bijen, kevers, vlinders en hommels.

Ook jij kunt je groene maar vrij saaie grasmat omtoveren in een bijenoase vol bloemen. Want wist je dat er meer planten in je gazon zitten dan gras alleen? Die kunnen tot bloei komen door gewoon het maaien wat langer uit te stellen.

Goed voor het gazon, voor de biodiversiteit en voor jezelf!

De landelijke campagne is een initiatief van de Bijenstichting, Stichting Steenbreek en Flora van Nederland, als tegenhanger van de Britse No Moy May, die al tien jaar terugkomt.

En met prachtig resultaat. Zo blijkt uit onderzoek in Engeland dat door het gras maar om de vier weken te maaien, er 10x meer bijen worden aangetrokken. Bovendien is langer gras beter bestand tegen droogte. En, ook heel fijn, die uitgespaarde tijd houd jij over voor andere dingen.

Laat die grasmaaier dus gewoon wat langer staan en geniet van die vrolijke zoemers!