Groene fiets- en wandeltocht

Ontdek de groene pareltjes van Stadsdeel Zuid

Maak deze decembermaand eens een leuke tocht door Stadsdeel Zuid. Bewonder onderweg diverse groene bewonersinitiatieven en onbekende groene plekken in de buurt. Dat kan zowel te voet als op de fiets want we hebben twee routes voor je uitgezet.

3,5 kilometer al wandelend

De routebeschrijving van de wandeltocht kun je hier downloaden: Groene wandeling Oud-Zuid I. Het startpunt is op het Olympiaplein, tegenover het Monument Indië-Nederland. Je loopt langs verschillende bewonersinitiatieven waaronder buurttuinen, boomtuinbakken en moestuinen. Daarnaast is er speciale aandacht voor de variëteit aan bomen langs de route. In totaal wandel je 3,5 kilometer.

Of 13 kilometer op de fiets

Het start- en eindpunt van de fietstocht is bij de uitgang van het Vondelpark aan de Amstelveenseweg. De verschillende haltes en het moois dat er te zien is, staan beschreven in Fietstocht Groen Oud Zuid. Voor het gemak kun je deze route in Google Maps gebruiken om van stop naar stop te fietsen. De afstand is in dit geval 13 kilometer.

Deze route is echter slechts een indicatie. Neem bijvoorbeeld kleinere straten achteraf om van halte naar halte te fietsen. Je maakt zo wat meer kilometers, en wie weet wat voor leuks je dan nog meer ontdekt. Bovendien zijn in de routebeschrijving verschillende extra’s vermeld die in de omgeving te bezoeken zijn. De route wordt daarmee nog langer; eerder zo’n 15 kilometer.

Liever in gezelschap?

Samen de groene pareltjes bewonderen is wel zo leuk. Zoek je iemand die tijd en zin heeft om met jou mee te gaan, meld je dan aan voor de gezamenlijke dag.

Samen wandelen (met maximaal drie anderen), kan op zondag 13 december. Het fietsen met een maatje vindt plaats op woensdag 16 december.