Blokje om in je eigen buurt?

voorbeeld van een verwaarloosde geveltuin

Hulp gevraagd bij schouwen van geveltuintjes

Ieder jaar bekijken vrijwilligers van GroeneBuurten in een een deel van Oud-Zuid hoe het gesteld is met het onderhoud van de geveltuintjes.

Bij de huizen met geveltuintjes die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken, laten we een brief achter met de vraag of de bewoners advies of hulp nodig hebben. Als mensen niet reageren en er niets verbetert, kan de gemeente uiteindelijk overgaan tot het dichtstraten van de geveltuin. Gelukkig komt dit maar heel zelden voor en grijpen mensen onze brief juist aan om de geveltuin weer op te knappen.. Hiermee zorgen we dat er niet jarenlang verwaarloosde geveltuintjes blijven liggen.

Dit jaar organiseren we ook de verkiezing van de meeste insectvriendelijke geveltuin. We willen dus ook graag nominaties voor deze prijs!

Als je nu noodgedwongen thuis zit en je wilt toch af en toe even een stukje wandelen door je eigen buurt, dan kan je ons helpen. Meld je aan als geveltuinschouwer voor enkele straten of een hele buurt via david@groenebuurten.nl. Je ontvangt dan nadere instructies.

 

 

Een reactie op “Blokje om in je eigen buurt?

  1. Pingback: Bijvriendelijkste geveltuin verkiezing - GroeneBuurten

Reacties zijn gesloten.