Bewoners aan het woord: buurttuin Vlinderfladdertuin

buurttuin Vlinderfladdertuin

Aan de Westlandgracht, vlakbij het Aalsmeerplein, ligt sinds kort een ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt, de Vlinderfladdertuin; aangelegd door bewoners, met steun van Groene Buurten en de gemeente. We spraken met twee van de initiatiefnemers, Leone en Jerry.

Wat wilden jullie bereiken met deze buurttuin?

Jerry: “We wilden een plek maken waar mensen samen kunnen komen. En dat is gelukt. Al toen we bezig waren met de aanleg, kwamen er mensen uit de straat naar ons toe om te zeggen dat ze met elkaar hadden afgesproken om daar te gaan zitten. Veel buurtgenoten hielpen bij de aanleg, ook mensen die we eerst niet kenden. Iemand kwam langs met zelfgemaakte muffins en iemand anders die niet kon helpen met tuinieren, kwam koffie brengen!”

Leone: “We wilden ook een bijdrage leveren aan meer natuur in de stad. Er is al zoveel beton en steen. Daarom hebben we de planten zo uitgekozen dat er vanaf het voorjaar tot aan het najaar wat te zien is. En ze moesten bij- en vlindervriendelijk zijn. We zagen meteen effect: de planten zaten nog niet in de grond of ze zaten vol met bijen!”

Wat is het leukste dat jullie hebben geleerd over je buurt?

Jerry: “We hadden een voorstel gemaakt met veel plaatjes en kleuren. Daarmee zijn we bij alle buren langsgegaan. Iedereen reageerde enthousiast. Mensen zijn veel welwillender dan we in eerste instantie verwachtten. En we hebben ontdekt dat we veel leuke buren hebben.

Het buurttuintje werd snel omarmd en in gebruik genomen. Bij het eerste zonnestraaltje zaten er al mensen buiten. Mensen voelen zich ook echt verantwoordelijk voor het tuintje. En doordat het er mooi uitziet, blijft het ook netjes.”

Heb je nog tips voor mensen die ook zoiets willen?

Jerry: “Kom bij ons kijken! En als je nog vragen hebt, stel ze gerust. We helpen je graag op weg!”

Meer weten? Neem contact op met het team van GroeneBuurten.

Een reactie op “Bewoners aan het woord: buurttuin Vlinderfladdertuin

  1. Pingback: Bewoners aan het woord: het startte met boomtuintjes - GroeneBuurten

Reacties zijn gesloten.