Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurwerkdag Onderhoud natuuroevers

03/11/2023 @ 10:00 - 12:30

Natuurwerkdag natuuroever hondenspeelveld

Het is alweer even geleden dat beide natuuroevers beplant zijn, en ondertussen is alles welig begroeid. Tijd voor wat onderhoud!

Natuurwerkdag Onderhoud natuuroevers

Zo’n natuuroever heeft niet veel onderhoud nodig, want de natuur vindt er de eigen weg. Toch is heel af en toe wel wat werk nodig. Die paaltjes met het lint ertussen kunnen veel mooier. En duidelijker ook. Dat beschermt de natuuroever alleen maar. Bovendien mag er eenmaal per jaar gedeeltelijk gemaaid worden, nadat het zaad gevallen en geoogst is. Het maaisel moet worden afgevoerd. Dat schept weer licht en ruimte voor nieuwe planten.

Die onderhoudstijd breekt nu aan. Vandaar dat we tijdens deze landelijke Natuurwerkdag op 3 november met een ploeg mensen aan de slag gaan. Heb je zin om mee te werken aan een mooiere afscheiding? Voer je liever maaisel af? Of oogst je liever zaad en te dichte kluiten plant zodat deze ergens anders neergezet kunnen worden? Meldt je dan aan!

Wanneer en waar

Op vrijdag 3 november van 10.00-12.30 uur. We verzamelen bij het houten hek van de Koeienweide. De Koeienweide bevindt zich circa 300 meter vanaf de parkingang Amstelveenseweg. Vanaf daar lopen we naar beide locaties om de hoek.

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Bovendien zal Luis, de parkbeheerder met heel veel kennis van ecologie, uitleg geven over de planten aan wie dat wil.

PS: Neem je eigen handschoenen mee als je niet van al door andere mensen gebruikte handschoenen houdt!

Aanmelden

Meld je aan voor deze Natuurwerkdag Onderhoud natuuroevers via luella@groenebuurten.nl.

Natuurwerkdag

De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zetten vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving. Zie www.natuurwerkdag.nl.

 

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de provincie Noord-Holland.

Gegevens

Datum:
03/11/2023
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie├źn:
,