Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Natuurwerkdag nestkasten schoonmaken

Natuurwerkdag nestkasten schoonmaken

04/11/2023 @ 10:00 - 12:30

Nestkasten schoonmaken Vondelpark

Help mee met de Natuurwerkdag op de Koeienweide Vondelpark.

We gaan nestkasten schoonmaken en inspecteren. Na de schoonmaak zijn ze weer klaar voor het volgende broedseizoen. Er hangen meer dan 100 nestkasten in het Vondelpark. Iedere vogel heeft zijn eigen model woning, aangepast aan zijn eigen smaak. Tijdens de inspectie kunnen we ook zien wat er het afgelopen jaar allemaal is gelegd en uitgebroed.

 

Wanneer en waar

Op zaterdag 4 november van 10.00-12.30 uur. Verzamelen bij het houten hek van de Koeienweide. De Koeienweide bevindt zich circa 300 meter vanaf de parkingang Amstelveenseweg. Na het schoonmaken van de nestkasten op de Koeienweide fietsen we, als er tijd over is, het park in om ook daar nestkasten schoon te maken.

PS1 Op 3 november is er ook een Natuurwerkdag. Tijdens deze actieve werkochtend gaan we de natuuroevers in het Vondelpark, die we dit jaar hebben beplant met inheemse moerasplanten, maaien en het maaisel aanharken en afvoeren. Ook gaan we zaden verzamelen. Meer informatie vind je hier.

PS2 Op woensdag 8 november gaan we in de ochtend (10.00-12.30 uur) verder met het schoonmaken en inspecteren van nestkasten. Verzamelen bij de stadsdeel Werf (IN het park naast parkingang Kattenlaan). Vanaf de Werf fietsen we met een ladder langs de verschillende nestkasten in het park. Meer info vind je hier.

 

Voor wie

Voor alle leeftijden, jong en oud.

 

Aanmelden

Meld je aan voor de werkochtend nestkasten via simone@groenebuurten.nl

 

Natuurwerkdag

De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving. Zie www.natuurwerkdag.nl

 

De natuurwerkgroep Vondelpark

GroeneBuurten organiseert werkochtenden in het Vondelpark in samenwerking met Stadswerken van de gemeente Amsterdam. We maken ons samen met een enthousiaste groep vrijwilligers sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Ongeveer 15 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers aan het onderhoud van het natuureducatie pad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. Ook zijn er werkochtenden in de Slurf, op de Schapenweide en incidenteel in andere delen van het park. De werkzaamheden variëren van hooien, zaaien en poelen schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkasten schoonmaken. Licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtenden worden begeleid door een enthousiaste groenmedewerker van Stadswerken. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna.

Meehelpen kan op woens-, donder- en soms in het weekend van 10.00 tot 12.30 uur. Andere werkdagen en meer informatie: zie onze agenda of neem contact via simone@groenebuurten.nl.

Gegevens

Datum:
04/11/2023
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps