Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Groencafé: Uilenballen pluizen voor kinderen

25 oktober @ 14:00 - 16:00

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
Uilenballen pluizen voor kinderen

Vanmiddag een speciale invulling van het Groencafé Welkom, gericht op kinderen. Wist je dat een uil zijn prooi met huid en haar opeet? Zijn maag kan de botjes en haren van bijvoorbeeld muizen niet goed verteren, daarom spuugt de uil deze als bal weer uit. Als je zo’n braakbal uit elkaar pluist, kom je daarom allerlei schedeltjes en botjes tegen. Kun jij ontdekken van welk knaagdier deze zijn? Kom er alles over te weten tijdens de workshop uilenballen pluizen.

Benieuwd naar wat een uil eet?

Ben jij een durfal tussen de 6 en 12 jaar? Nieuwsgierig wat een uil zoal eet? Kom dan uilenballen uitpluizen en ontdek van welke knaagdieren de botjes allemaal zijn. Misschien ben je zelfs wel zo slim om te ontdekken van welke uilensoort de braakballen zijn! Ook aandacht voor de leefwijze van deze prachtige dieren. De uil is namelijk een nachtdier en heeft het donker nodig om goed te kunnen overleven. Daarom geven we je tips over hoe je kunt bijdragen aan een prettigere leefomgeving voor de uil (én voor jezelf).

Na afloop mag je alle door jou samengestelde skeletjes mee naar huis nemen.

Locatie en Tijd

De uilenballen worden uitgeplozen in Groenpunt Welkom, Stadionplein 65, 1076 CJ Amsterdam op woensdagmiddag 25 oktober van 14:00-15:30. Aanmelden kan via info@groenebuurten.nl onder vermelding van je leeftijd en naam.

Meer activiteiten in het kader van lichtvervuiling

GroeneBuurten wil mensen laten ervaren hoe fijn, mooi en behulpzaam de donkere nacht kan zijn. We organiseren daarom dit jaar verschillende activiteiten met als doel meer ruimte te creëren voor donkerte in de stad*. Voor ieder wat wils, ook voor kinderen! Sommigen hebben al plaatsgevonden, maar ook dit najaar is er nog genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop een fietstocht naar onverlichte buitengebieden of spannende (poppenkast)verhalen voor kinderen. Ook gaan we op zoek naar onnodig brandend licht bij bedrijven en scholen in de buurt. Houd onze agenda en nieuwsbrief in de gaten voor alle komende activiteiten.

*Met dank aan het NME-Fonds 2023 waarmee de activiteiten bekostigd worden.

Foto: Hans Regelink via Pixabay

Gegevens

Datum:
25 oktober
Tijd:
14:00 - 16:00
Serie:
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

Groenpunt Welkom
Stadionplein 65
Amsterdam, Noord Holland 1076 CJ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie