Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Bodemleven in plantenbak

16 mei @ 10:00 - 11:30

Workshop Bodemleven in plantenbak

Weet jij hoe belangrijk het bodemleven voor planten is? En hoe je het kunt bevorderen? Zelfs in plantenbakken kun je meer bodemleven krijgen. Leer er alles over in de workshop Bodemleven in de plantenbak.

Workshop Bodemleven in plantenbak

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt zeker voor het bodemleven. Want hoewel weinigen het weten, is het essentieel. Want zonder al die kleine beestjes, van insecten tot eencelligen en alles daartussen, zou de kringloop in de bodem stoppen. Met als uiteindelijk resultaat een gebrek aan voeding en vocht voor planten. En als je denkt dat we dat kunnen compenseren met kunstmest, dan kom je bedrogen thuis. Dat complexe systeem behelst veel meer dan alleen maar wat losse voedingsstoffen. Zonder een goed bodemleven put de grond beetje bij beetje uit en gaat dood, net als de planten die er in leven. Het wordt dus tijd dat we het bodemleven op waarde gaan schatten!

Gelukkig kunnen wij veel doen om het bodemleven te bevorderen. In de tuin is dat eigenlijk best simpel. In een plantenbak is het al een stukje moeilijker, maar ook daar kun je zelf het nodige doen. In deze workshop leer je hoe. Zodat ook jij een tuin of balkon vol gezonde en daarom sterke planten kunt krijgen die groeien en bloeien dat het een lust is.

Locatie, tijd en aanmelden

De workshop Bodemleven in Plantenbak vindt plaats op donderdag 16 mei. Het start om 10:00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Het wordt gegeven bij de Tuin van de Wijk Olympus, een nieuwe moestuin voor de buurt. De tuin bevindt zich op de kop van het Olympiaplein, tegenover het Monument Indië-Nederland. Via deze link kun je het gemakkelijk vinden.

Wil je deelnemen? Meld jezelf dan aan via info@groenebuurten.nl. Hopelijk tot dan!