Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Instructie Burgeronderzoek Natuurrijke Oevers ’24

15 mei @ 15:30 - 16:30

Instructie burgeronderzoek '24

De inheemse beplanting op de natuuroevers en in de bosranden in het Vondelpark en Beatrixpark is alweer flink aan het groeien. Het wordt spannend welke nieuwe soorten dieren de oevers weten te vinden. Komen er meer aantallen van de gewone soorten? Gaan we er ook minder algemene soorten zien? Reuze leuk om ook zelf deel te nemen aan dit burgeronderzoek!

Instructie Burgeronderzoek Natuurrijke Oevers ’24

Wil jij je aansluiten bij de vrijwilligers die op regelmatige basis noteren wat er allemaal waargenomen wordt? Zodat er een beter beeld komt van de verwachte toename van de biodiversiteit? Kennis is niet perse noodzakelijk, want er zijn voldoende apps die je helpen determineren. Je kunt zelf bekijken of je alleen je favoriete soortgroep noteert (alleen vlinders of alleen amfibieën bijvoorbeeld), of juist alles wat je ziet, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je er in wilt investeren. Als we dit met meerdere mensen gezamenlijk op regelmatige basis doen, krijgen we toch een goed gevulde database. Ook kun je in duo’s of groepsgewijs waarnemen.

Om te weten hoe het in zijn werk gaat, kun je deze Instructie Burgeronderzoek Natuurrijke oevers doornemen. Je kunt daarmee meteen zelf individueel aan de slag gaan. Wil je meer weten over het hoe en wat, samen oefenen in de praktijk én andere deelnemers ontmoeten? Kom dan naar de gezamenlijke instructie bij de Zochervijver in het Vondelpark.

Locatie, datum en tijd

De gezamenlijke instructie wordt gegeven op woensdag 15 mei van 15:30-16:30 uur op de oever van de Zochervijver.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de instructie via info@groenebuurten.nl.

Gegevens

Datum:
15 mei
Tijd:
15:30 - 16:30