Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Groene middag: docu Groenkijkers

29 mei @ 14:00 - 16:00

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
Groenkijkers

Elke laatste woensdag van de maand ben je welkom bij een speciale groene themamiddag. Denk aan een workshop, lezing, wandeling of een andere leuke activiteit. Deze maand is het groene filmmaand.  We bekijken de inspirerende documentaire Groenkijkers van Sanne Rovers, inclusief een nagesprek.

Groenkijkers

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Daarover gaat de documentaire Groenkijkers. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met ‘gewone mensen’ die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Het startte met de liefde voor de natuur van haar vader. Als kind vond Sanne dat vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen, om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Een persoonlijke dialoog tussen beiden vormt de kern van de film Groenkijkers. Daarnaast zien we een aantal andere natuurbeschermers in ‘hun’ natuurgebied. Nicky Castricum bijvoorbeeld, die midden in Amsterdam-Noord de vlindertuin Mot in Mokum is begonnen.

Groenkijkers inspireert door te tonen hoe groots de invloed van kleinschalige natuurbeschermings-initiatieven kan zijn. Het geeft hoop voor de toekomst dat er steeds meer mensen zijn die hun liefde voor de natuur omzetten in actie.

Om die boodschap uit de film kracht bij te zetten, is de impactcampagne ‘Iedereen wordt Groenkijker’ ontwikkeld door Impact Makers, samen met SoortenNL en Docmakers. De campagne omvat speciale vertoningen, randprogramma’s en een podcastserie. Dit programma is een co-productie van de NTR en Docmakers, met steun van AFK en CoBO en ontwikkeld met steun van NPO-fonds. De kaders voor het nagesprek zijn vormgegeven door theatergezelschap Gouden Haas.

Locatie, tijd en aanmelden

De documentaire wordt vertoond bij Groenpunt Welkom, Stadionplein 65, 1076 CJ Amsterdam, op woensdagmiddag 29 mei van 14:00-16:00. Inloop vanaf 14:00 uur, de film start om 14.15 uur.

Aanmelden via info@groenebuurten.nl. VOL = VOL dus wees er snel bij.