Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Nacht – excursie (=VOL)

28/10/2023 @ 19:30 - 21:00

Nacht van de Nacht excursie

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Het kunstlicht vormt een deken rondom ons land die zelfs vanuit de ruimte goed te zien is. Terwijl een donkere nacht zo’n weldaad is voor mens en dier. Maak het zelf mee!

Waarom een Nacht van de Nacht?

Het doel van Nacht van de Nacht is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Al die overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling. Ook raakt het ritme van mensen en dieren verstoord. Mens en dier hebben het natuurlijke ritme van de nacht nodig om uit te rusten, voor hun gezondheid en voor een sterke weerstand. Jaarlijks worden miljoenen trekvogels verstoord of ze sterven door lichthinder. Met deze avond worden mensen er zich van bewust hoe mooi de nacht is zonder kunstverlichting.

Excursie in het kader van Nacht van de Nacht

Wil jij ook ervaren hoe het is om in het donker te zijn? Geluiden horen die je anders nooit waarneemt en ruiken hoe groen in de nacht ruikt? Dat kan als je met ons meegaat naar de Koeienweide op 28 oktober.

Samen met twee gidsen loop je over het natuurpad op dit normaliter afgesloten eilandje in het Vondelpark. Door de rust leven hier veel dieren die je in de rest van de stad zelden tegenkomt. Wie weet zien we vleermuizen of een egel. Loop mee in de donkere wereld die lonkt op de foto!

Locatie en tijd

Zaterdagavond 28 oktober van 19:30 – 21:00 uur op de Koeienweide in het Vondelpark.

Aanmelden

Aanmelden via info@groenebuurten.nl is verplicht want VOL = VOL. Er kunnen maximaal 15 mensen mee. Zaklampen mogen niet mee, kinderen wel, als ze tenminste in staat zijn om 1,5 uur zo stil mogelijk in een donkere en kille omgeving rond te lopen. Let op; dat laatste geldt natuurlijk ook voor de volwassenen 😉

Meer activiteiten in het kader van lichtvervuiling

GroeneBuurten wil mensen laten ervaren hoe fijn, mooi en behulpzaam de donkere nacht kan zijn. We organiseren daarom dit jaar verschillende activiteiten met als doel meer ruimte te creëren voor donkerte in de stad*. Voor ieder wat wils, ook voor kinderen! Sommigen hebben al plaatsgevonden, maar ook dit najaar is er nog genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht naar onverlichte buitengebieden of spannende (poppenkast)verhalen voor kinderen. Ook gaan we op zoek naar onnodig brandend licht bij bedrijven en scholen in de buurt. Houd onze agenda en nieuwsbrief in de gaten voor alle komende activiteiten.

*Met dank aan het NME-Fonds 2023 waarmee de activiteiten bekostigd worden.

Foto: Pexels via Pixabay

Gegevens

Datum:
28/10/2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps