Groene subsidie

groene subsidies

Heb je een leuk plan om samen met buren je straat te vergroenen of verduurzamen? En vraag je je af hoe je dat kunt bekostigen? Bloeiende planten voor de straattuin, een paar regentonnen of aarde voor een gezamenlijke moestuin? Stadsdeel Zuid stelt via GroeneBuurten een budget ter beschikking voor jouw nieuwe groene of duurzame initiatief in Oud Zuid of Zuidas. Dus ook als je al groen onderhoudt samen met je buren kun je extra budget aanvragen voor dergelijke aankopen.

Groene subsidies voor initiatiefnemers

Hieronder lees je waar je als initiatiefnemer een beroep op kunt doen.

  • Subsidie voor onderhoud (bestaande initiatieven). Veel bewonersinitiatieven krijgen na verloop van tijd te maken met kleine uitgaven om het groeninitiatief in stand te kunnen houden. Medebeheergroepen kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten voor het onderhoud en aanschaf van essentiële materialen en plantgoed. Denk hierbij aan nieuwe planten, zaden, tuinaarde of gereedschap. Lees hier over de voorwaarden en procedure.
  • Klein nieuw bewonersinitiatief. Deze subsidie is bedoeld voor het gezamenlijk vergroenen of verduurzamen van de buurt. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van een groenstrook, het vergroenen van een versteend stuk of de aanschaf van regentonnen voor tuintjes op straat. Via GroeneBuurten kun je laagdrempelig een bijdrage aanvragen voor een klein groen of duurzaam bewonersinitiatief, tot maximaal € 500,00. Hiervoor is het belangrijk dat er genoeg draagkracht is onder andere bewoners, want aanvragen doe je altijd gezamenlijk. Lees hier de voorwaarden en procedure van deze subsidie.

Aanvragen kun je sturen naar info@groenebuurten.nl. Heb je hulp of advies nodig bij het vormgeven van je idee of het doen van de aanvraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Grotere bewonersinitiatieven

Heb je met je buren grotere plannen voor een nieuw groeninitiatief, bijvoorbeeld het vergroenen van een parkeervak of het aanleggen van een buurt(moes)tuin? Dan kan je bij de gemeente een subsidie Bewonersinitiatieven aanvragen. Voor aanvragen boven de €500 (tot max €3000). Meer informatie vind je hier. Ook bij dergelijke grotere initiatieven heb je misschien graag advies of hulp. Kom dan langs bij ons spreekuur of bel of mail ons.