Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groencafé: Uilenballen pluizen – volwassenen

18/10/2023 @ 14:00 - 16:00

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

Een speciale middag in ons Groencafé Welkom. Want wist je dat een uil zijn prooi met huid en haar opeet? Zijn maag kan de botjes en haren van bijvoorbeeld muizen niet goed verteren, daarom spuugt de uil deze als bal weer uit. Als je zo’n braakbal uit elkaar pluist, kom je daarom allerlei schedeltjes en botjes tegen. Kom zelf kijken wat precies tijdens de workshop uilenballen pluizen.

Groencafé: Uilenballen pluizen voor volwassenen

Ben jij nieuwsgierig wat een uil zoal eet? Door uilenballen uit te pluizen, ontdek je van welke (knaag)dieren de botjes allemaal zijn. Ook aandacht voor de leefwijze van deze prachtige dieren tijdens de workshop. De uil is namelijk een nachtdier en heeft het donker nodig om goed te kunnen overleven. Daarom geven we je tips over hoe je kunt bijdragen aan een prettigere leefomgeving voor de uil (én voor onszelf).

Locatie en Tijd

De uilenballen worden uitgeplozen in Groenpunt Welkom, Stadionplein 65, 1076 CJ Amsterdam op woensdagmiddag 18 oktober van 14:00-16:00. Aanmelden via info@groenebuurten.nl. Bij minder dan 4 deelnemers gaat het uilenballen pluizen helaas niet door.

Tip: op woensdag 25 oktober organiseert GroeneBuurten een workshop uilenballen pluizen voor kinderen. Zie: https://groenebuurten.nl/agenda-item/groene-woensdagmiddag-2-4/

Meer activiteiten in het kader van lichtvervuiling

GroeneBuurten wil mensen laten ervaren hoe fijn, mooi en behulpzaam de donkere nacht kan zijn. We organiseren daarom dit jaar verschillende activiteiten met als doel meer ruimte te creëren voor donkerte in de stad*. Voor ieder wat wils, ook voor kinderen! Sommigen hebben al plaatsgevonden, maar ook dit najaar is er nog genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht naar onverlichte buitengebieden of spannende (poppenkast)verhalen voor kinderen. Ook gaan we op zoek naar onnodig brandend licht bij bedrijven en scholen in de buurt. Houd onze agenda en nieuwsbrief in de gaten voor alle komende activiteiten.

*Met dank aan het NME-Fonds 2023 waarmee de activiteiten bekostigd worden.

Foto: Jesse Zwart van dagjevogelen.nl

Gegevens

Datum:
18/10/2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Serie:
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

Groenpunt Welkom
Stadionplein 65
Amsterdam, Noord Holland 1076 CJ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie