Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Bijenexcursie Amsterdam zoemt

Bijenexcursie Amsterdam zoemt

14/06/2023 @ 13:00 - 15:00

Amsterdam zoemt

Wegens succes herhaald! Loop woensdag 14 juni mee de Bijenexcursie Amsterdam zoemt over wilde bijen en goed beheer. Met Sonne Copijn van de Bee Foundation, haar bijnaam is niet voor niets ‘BIJen-koningin’, en Luis en Nicole, de ecologisch beheerders van de Koeienweide werkzaam voor Stadswerken Gemeente Amsterdam.

Tijdens deze BIJ-scholing leert Sonne je alles over het belang van wilde bijen voor de biodiversiteit en voor ons allemaal. En Luis vertelt je uitgebreid hoe je door goed beheer meer soorten wilde bijen krijgt. In juni staan er veel bloemen in bloei dus we gaan ook wilde bijen spotten en leren kijken door de ogen van een bij.
De excursie vindt plaats op de ecologisch beheerde Koeienweide in het Vondelpark. Een stadsoase die normaal gesproken gesloten is voor publiek maar speciaal geopend wordt voor deze excursie over het natuureducatie pad.

Hopelijk zet je na deze excursie jouw straat, tuin of balkon ook helemaal vol met inheemse beplanting die kunnen dienen als BIJtank-stationnetjes ofwel als bed-and-breakfast voor de wilde bij.

Datum en tijd

Woensdag 14 juni van 13.00-15.00 uur. Indien er erg veel belangstelling is wordt de tijd ingekort en vinden er twee excursies achter elkaar plaats.

Aanmelden

Opgeven via simone@groenebuurten.nl

Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase

De excursie is onderdeel van onze campagne Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase. Lees hier welke activiteiten wij dit jaar organiseren tijdens Amsterdam zoemt.

Gegevens

Datum:
14/06/2023
Tijd:
13:00 - 15:00
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps