Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Slootjesdag Koeienweide i.s.m. IVN Amsterdam

Slootjesdag Koeienweide i.s.m. IVN Amsterdam

11/06/2023 @ 12:00 - 16:00

Slootjesdag open dag Koeienweide

IVN Amsterdam en GroeneBuurten organiseren op zondag 11 juni tussen 12.00 en 16.00 uur samen de jaarlijkse Slootjesdag bij de Koeienweide in het Vondelpark.

Word jij onze slootjesonderzoeker?

Kruip, glibber, speur en ontdek alles over slootjes en waterdiertjes tijdens deze Slootjesdag. Altijd al willen weten wie in de zomer op het water kan schaatsen, wie het snelste onder water kan zwemmen of wie de grootste rover in de sloot is? Leer meer over zwemmende bootsmannetjes, roeiende schaatsenrijders en lieflijke kokerjuffers. Vang waterdiertjes met een schepnet en bekijk ze van dichtbij. Neem je eigen schepnetje mee of gebruik een van de netjes die bij de sloot klaar liggen.

Programma Slootjesdag

Kom naar de Slootjesdag op de Koeienweide in het Vondelpark. Een spannende en leerzame activiteit voor het hele gezin. Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten ga je op zoek naar waterdiertjes in de sloot voor de Koeienweide in het Vondelpark.

Rondleidingen over het natuurpad

Ook kan je onder begeleiding van een natuurgids meelopen met een gratis rondleiding over het natuureducatiepad op de Koeienweide. Je hoort en ziet dan van alles over de bijzondere planten en dieren. En we vertellen over het ecologisch beheer dat al meer dan 10 jaar gedaan wordt door vrijwilligers samen met een groenmedewerker van de Gemeente Amsterdam.

Wie

De Slootjesdag is niet alleen voor kinderen interessant maar ook voor volwassenen zonder kinderen en voor volwassenen die zich zelf nog kind voelen.

Meer informatie

Kijk ook eens op de website van IVN Amsterdam. Daar vind je meer informatie over hoe leuk en leerzaam de Slootjesdagen zijn. Lees bijvoorbeeld over slootjes(onderzoek), hoe je zelf je eigen sloot of een schepnet maakt en andere leuke proefjes voor thuis.

Of lees meer op de website van GroeneBuurten over hoe je kan helpen met het ecologisch beheer op de Koeienweide tijdens werkochtenden. En over de mogelijkheden voor schoolgroepen om met een groep langs te komen voor een natuurles verzorgd door een natuurgids.

Gegevens

Datum:
11/06/2023
Tijd:
12:00 - 16:00
Serie:
Evenement Categorie:

Organisatoren

IVN
GroeneBuurten

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps