Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aanleg natuuroever – Beethovenvijver

04/10/2023 @ 10:00 - 12:30

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
Aanleg natuuroever Beethovenvijver - Beatrixpark

Help je mee met de aanleg van natuuroevers in het Beatrixpark? Zo helpen we de biodiversiteit een handje en bovendien draagt het bij aan de verfraaiing van het park. We beginnen met het aanplanten van inheemse moeras- en waterplanten langs de Beethovenvijver. Verder wordt er een wilgentenen beschoeiing voor de oever aangelegd.

Help mee met de aanleg van natuuroevers langs de Beethovenvijver

Iedereen is welkom om te helpen. Groenkennis is niet nodig. Er zijn zowel lichtere als zwaardere klussen te doen. Zet de planten in de grond of maak plantgaten. Ook brengen we borden aan zodat bezoekers weten van de nieuwe beplanting. Mogelijk moet er nog wat struiken gesnoeid worden. Voor koffie en thee en gereedschap wordt gezorgd. Luis, de parkbeheerder, geeft uitleg over de planten en wat er gedaan dient te worden.

Tijd, locatie en aanmelden

De werkochtenden zijn op woensdag 4 + dinsdag 10 oktober van 10:00 – 12:30 uur. We verzamelen aan de oostzijde van de Beethovenvijver in het Beatrixpark.

Aanmelden via info@groenebuurten.nl.

Amsterdam zoemt, inclusief citizen science bij natuuroevers

De aanleg van de natuuroevers is onderdeel van de campagne Amsterdam Zoemt, creëer een bijenoase. Met behulp van inheemse moeras- en waterplanten worden de oevers van grasweides in de parken interessant leefgebied voor allerlei dieren. De bloeiende beplanting biedt voedsel, veiligheid en nestplekken voor vogels en insecten zoals de wilde bij. Ook wordt op sommige plekken een beschoeiing gemaakt van wilgentenen, zodat amfibieën en vissen meer paaigebied en schuilplekken krijgen. We starten een citizen science project om het effect van de beplanting op de biodiversiteit te meten. Meer informatie of hoe je je kunt aanmelden, lees je hier.

*Dit project wordt (mede) mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland.

Gegevens

Datum:
04/10/2023
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

Beethovenvijver Beatrixpark
Amsterdam, Noord Holland Nederland + Google Maps