Versier op een duurzame manier

Tijdens de feestdagen ontkom je bijna niet aan de overvloed aan spullen. Van cadeautjes tot diners en van versiering tot chique outfits. Wij lichten een paar tips uit hoe je bewust kunt geven, koken en versieren. 

Upcycle je afval tot kerstversiering

  1. Maak van oude wc-rollen vrolijke kerststerren in allerlei kleuren (zie de afbeelding hierboven). Ook heel leuk om samen met kinderen te doen. Hang ze op als slinger of plak ze op een cadeau voor extra versiering.
  2. Twijfel je over een kerstboom? Misschien biedt een kersttak uitkomst? Klein maar fijn en minder naalden! Vraag bij de kerstboom-stand of ze nog wat afgevallen takken hebben liggen.  
  3. Lege jampotjes zijn de beste kaarshouders, leuk om te versieren met oud papier of oude muziekbladen zoals dit voorbeeld

Geef een uniek cadeau

  1. Maak een unieke cadeaubon. Tover oude tijdschriften om in unieke kerstkaarten of enveloppen. Ook leuk om een collage te maken met een persoonlijke boodschap. 
  2. Pak cadeau’s in een herbruikbare doek volgens de Japanse furoshiki techniek. Net zo feestelijk! 
  3. Geef een stuk grond of een boom cadeau en draag bij aan landschapsherstel.

Een duurzaam diner 

  1. Via de Krat bestel je deze kerst een box vol biologische producten voor een heerlijk duurzaam diner.
  2. Daag jezelf uit en kook dit jaar een vegan diner! Vind je het lastig te bedenken wat je kunt maken, kijk hier voor inspiratie. 
  3. Heb je nog geen kerstplannen of help je graag een stadsbewoner aan een mooi diner? Meld je dan aan als vrijwilliger of gast bij Iedereen Kerst.