Vacature: Groene kartrekker bij GroeneBuurten (vervuld)

Groene Buurten vacature groenekartrekker

Deze vacature is vervuld

Wie ben jij?

Jij bent die man of vrouw die

. steeds weer nieuwe mogelijkheden ziet om bewoners te stimuleren hun eigen woonomgeving groener te maken;
· kansen ziet om Amsterdam ‘rainproof’ te maken;
· die kansen en mogelijkheden met plezier en kennis weet te vertalen in projecten en acquisities;
· het vanzelfsprekend vindt om resultaatgericht te werken en op basis daarvan samenwerkingen aan te gaan met bedrijven en fondsen;
· in Amsterdam de weg weet in de politiek en relevante netwerken.
Wij hebben een mooie functie voor je met een prima salaris en vooruitzicht op een vaste aanstelling (met uitbreiding van uren).

En wie zijn wij?

GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Zuid. Dit doen wij samen met buurtbewoners. Wij informeren, organiseren en geven advies.

GroeneBuurten valt onder stichting SOOZ. SOOZ is een welzijnsorganisatie, actief in Amsterdam Zuid. Eén van de poten is het natuur- en milieuwerk.

Voor onze website werkten we tot voor kort samen met het natuur- en milieuteam van Wijkcentrum De Pijp onder de noemer “Natuur&Milieuteam Zuid”. Vanaf nu gaat het natuur- en milieuteam van SOOZ verder onder de naam “GroeneBuurten”.

Het natuur- en milieuteam bestaat al bijna 15 jaar en heeft momenteel twee betaalde krachten en een grote groep vrijwilligers. Het team is al jaren actief in de woonbuurten, maar daarnaast mede-kartrekker voor het ecologisch beheer en de verduurzaming van het beroemdste park van Nederland, het Vondelpark.

Kijk rond op onze website www.groenebuurten.nl om een beeld te krijgen van de veelheid aan activiteiten die we ondersteunen en ontwikkelen. Al dit werk voeren de medewerkers vol enthousiasme uit.

Je taken

· Je werkt en denkt mee en trekt de kar in ons team (je bent dus teamplayer én teamleider).
· Je ontwikkelt samen met het team een meerjarig projectplan, concrete projecten én je haalt opdrachten binnen en draagt vervolgens zorg voor de uitvoering of ondersteuning.
· Je motiveert en inspireert bewoners en bedrijven in de buurten om bij te dragen aan de verduurzaming van de buurten van de stad. Want Amsterdam heeft de bewoners en bedrijven nodig om de stad te vergroenen en te verduurzamen.
· Vanzelfsprekend weet jij fluitend met digitale media om te gaan om het werk onder de aandacht te brengen.
· Maar bovenal breng je ondernemende geest en een mentaliteit van ‘aanpakken’ in in het team.

Wat wij bieden

De functie gaat zo snel mogelijk in en is in eerste instantie tijdelijk voor gemiddeld 20 uren per week. Gezien de zwaarte van de functie vragen we een werk- en denkvermogen op minimaal HBO-niveau. Belangrijk is dat je ons weet te overtuigen van je ondernemende slagkracht en je vaardigheid om kansen om te zetten in realistische acquisities.
Op de functies bij SOOZ is de cao Sociaal Werk van toepassing. Deze functie is (afhankelijk van de afspraken die we met je kunnen maken) ingeschaald in schaal SCW3 of SCW 4.
Na een succesvol jaar ligt er een uitnodiging om je via een vaste aanstelling aan ons team en aan onze organisatie te verbinden.

Hoe solliciteer je

Voor meer informatie over GroeneBuurten en over de vacature kun je contact opnemen met Jelle Houtsma (directeur) via 06 8317 1013 of met David van Bezooijen (medewerker groeneBuurten) via 06 8317 0926.
Een motivatie met CV kan je tot en met 18 maart sturen naar j.houtsma@soozamsterdam.nl
In de sollicitatieprocedure maken we, indien noodzakelijk, gebruik van een assessment. Indien gewenst ben je in staat om passende referenties aan te leveren.
De gesprekken vinden plaats op 26 of 28 maart 2019.