Tegels eruit door naar de finale!

De finaleronde van Buurtbudget Zuid is aangebroken. Van 1 t/m 21 oktober kun je als buurtbewoner van Oud Zuid stemmen op de plannen. Ons voorstel om tuineigenaren in Oud Zuid te helpen bij het onttegelen en vergroenen van hun tuin is door naar deze laatste ronde!

Het plan achter Tegels eruit, groen erin! in Oud-Zuid

Tuinen in Oud Zuid zijn vaak sterk versteend. Dat geeft water- en hitte overlast en is niet erg gezond. Met ons voorstel ‘Tegels eruit, groen erin! in Oud-Zuid’ werken we samen met Bureau Binnentuinen om jou te helpen je tuin te onttegelen en te vergroenen. Zo maken we samen je buurt weer wat gezonder.

Tegels worden gratis afgevoerd of hergebruikt als je dat wilt. Je krijgt professioneel advies over de inrichting en beplanting van je tuin. Met gratis tuin- of teeltaarde kunnen de planten goed groeien. Ook een boom behoort tot mogelijkheden. Daarnaast organiseren we informatieavonden en een buurtactie om gezamenlijk aan de slag te gaan. We willen in ieder geval 50 tuinen samen aanpakken.

Breng je stem uit

Wil je dat er meer ruimte komt voor groen in jouw woonomgeving doordat er tegels verwijderd worden? Woon je in Oud Zuid en ben je 12 jaar of ouder? Breng dan tussen 1 t/m 21 oktober je stem uit op ons voorstel zodat het plan daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Daarnaast kun je misschien ook vrienden, buren en kenissen in Oud Zuid vragen om op ons plan te stemmen.

Hoe kun je stemmen?

Iedere buurtbewoner van Oud Zuid van 12 jaar of ouder ontvangt een brief met een unieke stemcode van Buurtbudget Zuid. Hiermee kun je op de website buurtbudgetzuidoudzuid.amsterdam.nl een budget van € 100.000,- verdelen over de 25 plannen uit de finaleronde. Je kunt op één of op enkele plannen stemmen, totdat je budget op is.