Stem voor een groenere buurt

Visualiseert het groen in grastegels

Wil jij een groenere buurt? Help dan de plannen die GroeneBuurten heeft ingediend bij Buurtbudget 2021 met jouw stem. Zo maak je het mogelijk dat ze gefinancierd worden.

Stem voor een groenere buurt via onze Buurtbudgetplannen

Binnenkort start de tweede ronde van Buurtbudget Zuid 2021 waarin jij als bewoner weer je stem uit kunt brengen en zo mee kunt beslissen welke plannen gerealiseerd gaan worden in jouw buurt. In de eerste ronde kregen onze twee plannen al veel steun van bewoners. Geef jij ook in deze tweede ronde weer je stem?

Plan 1 – Tegels eruit, groen erin! Hiermee kunnen we particuliere binnentuinen onttegelen en vergroenen. Dat is niet alleen fijn voor de tuingebruikers zelf, maar ook voor alle omwonenden. Want iedereen kijkt toch liever op een groene tuin dan op een saaie grijze binnenplaats uit! Bovendien helpt de beplanting tegen het opwarmen van de omgeving op hete zomerdagen, en het voorkomt het overstromen van straten bij hevige regenbuien.

Plan 2 – Groene parkeervakken Oud Zuid We willen 2 parkeervakken vergroenen. Een groen parkeervak vangt water op. Daarmee wordt overlast na hevige regenbuien voorkomen. Bovendien zorgt de beplanting tussen de tegels ervoor dat het op straat minder heet wordt tijdens een hittegolf. We gaan op zoek naar een geschikte locatie voor deze parkeervakken, indien mogelijk in combinatie met een oplaadpunt.

Hoe kun je stemmen?

Iedere buurtbewoner van Oud Zuid van 12 jaar of ouder ontvangt begin december een brief met een unieke stemcode van Buurtbudget Zuid. Hiermee kun je een budget van € 100.000,- verdelen over alle plannen uit de finaleronde. Je kunt op meerdere plannen stemmen, net zolang totdat je budget op is.

Stemmen kan tussen 10 en 22 december.