Ruilactie eetbare plantjes groot succes!

Het was een groot succes, de ruilactie van eetbare plantjes! Zowel qua aantallen deelnemers als hoeveelheid stekjes.

Veel plantjes geruild

Afgelopen zaterdag kwamen ongeveer 50 mensen naar Groenpunt Olympus (in Huis van de Wijk Olympus), om stekjes van eetbare planten te ruilen of af te halen. En er namen enkele honderden plantjes deel aan de ruilactie.

GroeneBuurten had Groenpunt Olympus aangemeld bij de actie van #farmsterdamers om een goede ruilplek te bieden. Alles vond buiten plaats en men kon gemakkelijk 1,5 meter afstand houden.

Allerlei (eetbare) planten

Van alles en nog wat werd door buurtbewoners afgeleverd en weer door anderen opgehaald. Een groot aantal kruiden, waaronder peterselie, koriander en basilicum. Daarnaast waren er allerlei varianten groente, zoals zomerandijvie, broccoli, aubergine en cavolo nero. Ook de chilipepertjes en tomaatjes in wording waren geliefd.

Iemand bracht verder zaadjes van bloemen en een ander niet-eetbare planten als lievevrouwebedstro. Ook deze waren zeer welkom, en werden enthousiast meegenomen. Uiteindelijk vonden alle honderden plantjes binnen twee uur een nieuw tehuis.

Dat ze nu maar uit mogen groeien tot grote, mooie en lekkere planten!

Bijzonder visite

Er bleken ook enkele gasten te zijn meegelift; zowel een jonge pad als een slak kwamen uit de stekjes tevoorschijn. En een gewone sachembij kwam even kijken naar al het groen.

 

Volgende keer meer

Gezien het grote succes, zullen we een volgende keer zeker weer deelnemen aan deze stekjesruilactie van farmsterdamers. Houd dus de GroeneBuurten-agenda in de gaten, en vergeet dan vooral niet om op tijd de plantjes te zaaien die je in wilt gaan brengen.