Najaarsactie voor voorjaarsvreugde

Tulp festival

Doe mee met deze mooie actie van Tulp Festival en vraag snel jouw bollen aan.

Gratis pakketje bollen

Al zin in tulpen? Verse tulpenbollen voor Tulp Festival 2021 liggen nu klaar om de grond in te gaan. In april komend jaar zullen de tulpen weer overal in de stad, langs straten, op pleinen en in perken en parken, een kleurrijk saluut brengen aan het voorjaar. Bewoners kunnen ook hun eigen straat en buurt opvrolijken met tulpen. In het kader van het Tulp Festival schenkt Amsterdam Tulip Museum 5.000 bollen van de mooie, stoere, tulp ‘Flair’ om in geveltuintjes te planten, in een pot op straat of op het balkon aan de straat, of rond bomen in de straat. Dus, maak je geveltuin winterklaar en zet er tulpen in. Per postadres is een gratis pakketje met 50 bollen beschikbaar.

Stuur een e-mail naar info@tulpfestival.com met naam, adresgegevens en foto van de plek waar je de tulpen gaat planten. Voorwaarde is dat ze zichtbaar zijn voor iedereen in de straat. Bestel snel, want Op=Op. Na bevestiging per e-mail kan je de tulpenbollen ophalen bij Amsterdam Tulip Museum op de Prinsengracht 116.

Doe mee, dan kunnen we in april 2021 opnieuw genieten van de tulpenweelde in alle stadsdelen!

Over het Tulp Festival

Tulp Festival Amsterdam vindt sinds 2015 jaarlijks gedurende de maand april plaats. Het is een initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, stadsdelen, (Biz)ondernemers- en winkeliersorganisaties, bedrijven, hotels en musea. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de tulp weer zichtbaar is in het Amsterdamse straatbeeld. Met de tulp als verbindend element levert Tulp Festival Amsterdam een bijdrage aan de sociale cohesie tussen bewoners, bezoekers en bedrijven onder het motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’. Volg het nieuws over Tulp Festival Amsterdam via de website www.tulpfestival.com, Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

Ook planters gezocht voor plantactie Vondelmonument

Eind oktober/begin november is altijd de officiële start van het Tulp Festival. Rondom het Vondelmonument in het Vondelpark planten we 30.000 tulpenbollen die in april in volle pracht te bewonderen zijn. Buurtbewoners, jong en oud, helpen mee met het planten.

Heb je interesse om te helpen? Meld je aan bij simone@groenebuurten.nl en hoor als eerste welke data we jouw hulp kunnen gebruiken.