Microbos-wedstrijd

Microbos Tuiny Forest

Aanstaande donderdag 26 september start onze microbos-wedstrijd. We willen de opening van ons Groenpunt Olympus groots vieren met bewoners, en organiseren daarom deze speciale actie. De wedstrijd zelf loopt tot eind november.

Tussen 16:00 – 19:00 kun je op de groenmarkt alles te weten komen over de wedstrijdvoorwaarden. Ook kun je je daar alvast inschrijven voor deelname. Om de spanning op te bouwen hieronder alvast een klein beetje informatie.

Wie kan er meedoen?

Eigenlijk iedereen die graag een microbos in zijn of haar tuin of buurt zou willen, kan meedoen. Van jong tot oud. Als je zelf geen tuin hebt, organiseer je dan samen met buurtbewoners, en zoek samen een mooie plek in de buurt om te vergroenen.

Ook kinderen die graag meer groen op hun speelterrein of bij hun school willen, kunnen met hun onderwijsinstelling of buurtorganisatie deelnemen.

Er zijn drie categorieën:

  • in de openbare ruimte, met buren samen
  • voor binnentuinen
  • voor kinderen, bij school, sportterrein of speelplaats

Wat is een microbos?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van een tiny forest, of minibos. Dat is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Een microbos is ook een inheems bos, maar dan nog van veel kleiner formaat. Dit microbosje past in een standaard stadse tuin.

In het bos staat een mix van inheemse bomen, struiken en kruiden. Het helpt hittestress en droogte tegen te gaan. Je creëert zo een fijne plek voor bijen, vogels en insecten en is dus goed voor de biodiversiteit.

De prijzen

Per categorie is de hoofdprijs een Tuiny Forest-pakket waarmee je zelf een microbos kunt aanleggen. Dit is een compleet pakket van inheemse bomen, struiken en kruiden, samengesteld door de IVN en Sprinklr. Het past in bijna elke tuin, en is bedoeld voor een oppervlakte van 6 m2. Een Tuiny Forest kost € 169,95 en is slechts in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar. Het microbos is gemakkelijk zelf aan te leggen. Je krijgt al deze planten eind november of begin december thuisgestuurd, inclusief bodemverbeteraar om deze planten een goede start te geven, en uitgebreide instructies.

De 2e prijs is een pakket chemievrije bloembollen voor bijen, vlinders en insecten, en de 3e prijs biologisch insectvriendelijk bloemzaad.

Locatie en tijd

Start van de wedstrijd: van 16:00 – 19:00 uur op de straat voor Huis van de Wijk Olympus, Olympiaweg 29 – 31.