Meer weten over biodiversiteit?

Luc Hoogenstein bladluis

Meer weten over de biodiversiteit in een gewone stadstuin? Kijk dan de livestream terug van een leerzaam en vermakelijk programma.

Biodiversiteit in je eigen tuin

Een nieuwe wespensoort ontdekt omdat er pizza gegeten werd in plaats van Thais. Zien hoe een jonge luis geboren wordt, een miniluisje, al levend en wel! Ja, je leest het goed, een levendbarende luis, gewoon zo eentje die op jouw planten leeft. Wie had nou gedacht dat dit allemaal te vinden zou zijn in een tuin, gewoon midden in de stad?

Luc Hoogenstein vertelde erover tijdens het programma over biodiversiteit op 9 maart. De zaal zat tjokvol, vol met allemaal mensen die hier graag meer over wilden weten. Iedereen luisterde ademloos naar zijn wonderbaarlijke en humorvolle verhaal over zijn zoektocht naar de 1.000 soorten in zijn Utrechtse stadstuin. De prachtige foto’s maakten het verhaal af. Want zeg nou zelf: jij krijgt door dit beeld toch ook meer respect voor de luis?

De middag begon met Ralph Stuyver die liet zien wat je kunt doen om meer biodiversiteit in je tuin te krijgen. Met duidelijke foto’s en heel simpele tips waar men meteen mee aan de slag kon thuis. Zijn belangrijkste tips: zorg voor veel variatie met verschillende mini-biotoopjes, laat de bodem en dood plantenmateriaal lekker met rust, en heb vooral geduld.

Terugkijken om meer te weten over biodiversiteit?

Kon jij niet aanwezig zijn op 9 maart? Terwijl je eigenlijk heel graag meer had willen weten over biodiversiteit en hoe jij dat in je eigen tuin kan krijgen? Geen probleem, want gelukkig staat alles op beeld.

 

Foto: Bladluis die zijn jong werpt – Luc Hoogenstein