Genieten in binnentuin Lydia

Bewoners aan het woord: Olga Ruitenberg

Groene oase

Een clubje vrijwilligers zet zich in om van de binnentuin bij buurthuis Lydia een mooie, groene oase te maken. Ook Olga Ruitenberg steekt hiervoor de handen uit de mouwen, na haar reactie op een oproep in een buurtkrant. Olga: “Ik vind het fijn als tuinen er goed uitzien en het is leuk als mensen straks weer lekker van deze binnentuin kunnen genieten!”

Samen in het groen werken

Olga doet al jaren vrijwilligerswerk in het Vondelpark omdat ze erg van tuinieren houdt en het leuk vindt om samen met anderen in het groen te werken. “Ik woon zelf op de Sloterkade in het pand van de voormalige Victoriabioscoop. We hebben regelmatig planten over in onze gemeenschappelijke tuin. Het is fijn dat ik die in het Vondelpark kwijt kan en straks ook in de binnentuin van Lydia. Zonde om er niets mee te doen.”

Plannen in uitwerkfase

Met behulp van een extern ontwerper heeft het clubje vrijwilligers, samen met Luella van GroeneBuurten, een mooi plan gemaakt voor de binnentuin. Olga: “Combiwel heeft het plan onlangs goedgekeurd, dus we gaan het nu verder uitwerken en ermee aan de slag. Deze zomer gaan er veel tegels uit, extra aarde erin en gaan we een pad aanleggen. In het najaar gaan er al plantjes in en nemen we beslissingen over bomen. We willen graag fruitbomen en er komt ook een klein moestuintje.”

Groene initiatieven

“Het is niet in mijn buurt, maar ik wilde graag meedoen aan dit project. Ik ben dol op buurthuizen en ik heb bij Lydia nog weleens een cursus buikdans gevolgd. De tuin is nu echt verwaarloosd, dus fjin als mensen er straks weer in kunnen zitten. Ik lever daar graag een bijdrage aan. Je ziet steeds meer groene initiatieven in de stad, geweldig hoor, en hard nodig!”