Bewoners aan het woord – tekenen met Mine Yapar

Bewoners aan het woord

Op de Koeienweide in het Vondelpark graasden ooit daadwerkelijk koeien. Het is inmiddels een woeste en prachtige plek die zo veel mogelijk met rust gelaten wordt. Er zijn een paar manieren om de Koeienweide toch te leren kennen. Je kan je opgeven voor de werkochtenden die GroeneBuurten regelmatig organiseert. Of je kunt deelnemen aan de workshop Tekenen in de natuur van Mine Yapar. Onze nieuwe vrijwilliger communicatie, Sander, schoof aan bij de workshop die zij zondag 19 juni gaf. 

Verkenning van de weide

Mine begint haar workshop met een wandeling over het natuurpad. Dat pad is vernoemd naar Charles Haak, net als Mine een kunstenaar én natuurliefhebber. Vanaf de eerste minuut is duidelijk dat Mine verknocht is aan de Koeienweide. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en ze neemt de tijd om vragen te beantwoorden. Ze moedigt ons aan om onze zintuigen te gebruiken. We ruiken, voelen en proeven zelfs af en toe want Mine weet precies welke planten en bloemen eetbaar zijn. Ten behoeve van het internationale gezelschap schakelt ze moeiteloos over van Nederlands naar Engels.  

Aan de slag

Na de rondleiding zetten we ons aan de tafels op de weide. Mine doet nu een beroep op ons gehoor. We sluiten onze ogen en luisteren aandachtig naar de geluiden om ons heen. Nog steeds met onze ogen dicht beginnen we met tekenen. Na enige tijd bekijken we het resultaat. Mine laat nu zien hoe we met waterverf onze schetsen kunnen inkleuren. We eindigen de sessie met het bespreken van onze eindproducten. Het is een intensieve ochtend geweest die voorbij is gevlogen.

Zelf tekenen in de natuur

Wie meer wil weten over het werk van Mine kan een kijkje nemen op haar website earthcolours.nl. Ze is ook te vinden op instagram. En wie graag een keer met haar meegaat: op 17 juli organiseert ze weer een workshop. Zie de agenda voor de details!