Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werkochtend Vondelpark slurf

21/03/2019 @ 10:00 - 12:30

Help jij mee met het onderhoud en verder verfraaien van de Vondelpark Slurf? Vrijwilligers brengen meer kleur en bloemen terug tijdens deze werkochtend. Fijn voor mensen maar ook voor insecten zoals bijen en vlinders in het park. We doen dit door het planten van heesters, vaste planten en bloembollen. We verwijderen onkruid en af en toe wat zwerfafval verwijderen hoort er ook bij.

Vrijwilligers

Iedereen is welkom om te helpen in het Vondelpark, natuurliefhebbers, bezoekers, buurtgenoten. Kom gerust eens langs bij een werkochtend en maak kennis met de andere vrijwilligers en werkzaamheden. Groenkennis is niet nodig. Een groenmedewerker van Gemeente Amsterdam begeleidt de ochtenden en hij geeft uitleg en tips wat er moet worden gedaan.

Locatie

Er wordt vooral gewerkt in de ‘Slurf’, vroeger ook wel de ‘Bloemenweg’ genoemd. De Slurf is het deel tussen de hoofdingang Stadhouderskade en de Vondelbrug (ingang van Baerlestraat). Zie: groenebuurten.nl/vondelpark/locaties/

Verzamelen: neem de ingang Stadhouderskade, loop/fiets 150 meter. We verzamelen op het grasveld aan je rechterhand.
Elke werkochtend start met koffie/thee (neem bij warm weer zelf een flesje water mee) en wat lekkers. En je krijgt dan uitleg over de werkzaamheden van die ochtend.

Data

De werkochtend Vondelpark Slurf vindt plaats op donderdagochtend (om de week!) van 10.00-12.30 uur in de periode 21 maart tot en met 31 oktober 2019. In mei gaan we met z’n allen op excursie naar een inspirerende locatie waar veel groeit en bloeit.

Kijk voor een actueel overzicht van de werkochtenden altijd op de Agenda van www.groenebuurten.nl

p.s. Behalve met deze Werkochtend Vondelpark Slurf kan je als vrijwilliger ook meehelpen met de Werkochtend Koeienweide.

Groei en bloei Vondelpark

Het Vondelpark is in 1865 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Bezoekers moesten het gevoel krijgen midden in de natuur te zijn met slingerende paden en waterpartijen, met hier en daar boomgroepen en struiken. Stadsdeel Zuid-Gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van het park. De extra handen van vrijwilligers worden gebruikt voor de speciale wensen, zoals het planten van extra nectarrijke beplanting, het onderhouden van de Rhododendrons en verschillende heesterstruiken. Door een speciaal waterfilter in de grond krijgen de wortels van diverse flora nu niet voldoende lucht; door daar extra aandacht aan te besteden wordt de groei en bloei positief bevorderd.

Meer informatie over dit medebeheerproject: simone@groenebuurten.nl of 020-6628237.

Gegevens

Datum:
21/03/2019
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Slurf
Nederland + Google Maps