Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijen helpen tijdens NLdoet in het Vondelpark

16/03/2019 @ 10:00 - 12:30

Wil je je graag inzetten voor een kleurig en mooi Vondelpark en de bijen en vlinders helpen?

Doe dan gezellig mee met NLdoet samen met andere parkliefhebbers en buurtbewoners. We gaan insectvriendelijke en kleurrijke bloemen en struiken planten én een bijenhotel maken! Daarnaast gaan we onkruid verwijderen (zodat het later in het seizoen makkelijk bij te houden is) en afvalprikken kan ook als je dat leuk vindt. Gereedschappen en werkhandschoenen zijn aanwezig maar je mag ze ook zelf meenemen. Koffie, thee en lekkers staan klaar.

Deze dag is meteen ook de aftrap van de werkochtenden Vondelpark Slurf. Doe mee met NLdoet en wie weet vind je het daarna leuk om vaker te helpen als vrijwilliger van de Werkochtend Vondelpark Slurf.

Als vrijwilliger zorg je voor de ‘extra’ dingen in het park. We zorgen voor meer kleur in de ‘Slurf’, het smalle deel van het park tussen de hoofdingang Stadhouderskade tot aan de Vondelbrug (ingang Van Baerlestraat). Deze entree werd vroeger ook wel de ‘bloemenweg’ genoemd. Door dit onderhoud ontstaat er weer een mooie ingang van het Vondelpark, het visitekaartje van onze stad! Een aantrekkelijk Vondelpark voor zowel Amsterdammers die het park als hun achtertuin gebruiken als voor bezoekers van buiten de stad.
Je bent ook altijd welkom bij een van de andere werkochtenden in het Vondelpark (zie meehelpen)

Locatie

We verzamelen in de ‘Slurf’ van het Vondelpark. Loop/fiets het park in vanaf de hoofdingang Stadhouderskade. Na ongeveer 100 meter staan wij op het gras aan de rechterkant klaar om je te ontvangen.

Opgeven

Geef je op via simone@groenebuurten.nl of via het de website van NLdoet:

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Gegevens

Datum:
16/03/2019
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland + Google Maps