Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week van Dementie Amsterdam – Samen op pad Amsterdam

22/09/2022 @ 10:30 - 12:00

Week van de Dementie

Eind september is het de Week van Dementie Amsterdam met het thema ‘samen op pad’. GroeneBuurten nodigt mensen met dementie uit om samen met hun mantelzorgers mee te lopen met een rondleiding over de Koeienweide in het Vondelpark. Op donderdag 23 september van 10.30-12.00 uur. Een prettige buitenactiviteit in een prikkelarme omgeving.

De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en wordt verzorgd door natuurgidsen Sytze (Combiwel) en Simone (GroeneBuurten). Daarna drinken we thee van zelf geplukte kruiden bij de picknicktafel op de Koeienweide.
Tijdens de rondleiding worden de zintuigen geprikkeld. Denk bijvoorbeeld aan het voelen van de verschillende planten, ruiken, verschillende kleuren zien, misschien een paar dingen proeven. Het is ook een mooie gelegenheid voor mantelverzorgers om ervaringen uit te wisselen in een stimulerende ontspannen omgeving.

Praktische informatie Week van Dementie Amsterdam Koeienweide

Datum: donderdag 22 september 2022
Tijd: 10:30 uur tot 12:00 uur
Plaats: Koeienweide Vondelpark. Kaart: https://goo.gl/maps/YmfALttRExm1rre77
Kosten: gratis

Let op: Het is aan te raden om waterdichte en stevige schoenen aan te trekken want het kan er nat en oneffen zijn. De weide is niet toegankelijk voor rollator of rolstoel.

Aanmelden

Er is plek voor 8 personen. Stuur een mail naar Simone via simone@groenebuurten.nl.

De Koeienweide

De Koeienweide is een stadsoase in het Vondelpark Amsterdam vlakbij de Amstelveenseweg. Meestal is de Koeienweide afgesloten is voor publiek. Vrijwilligers onderhouden de Koeienweide op ecologisch wijze in samenwerking met Stadswerken van de Gemeente Amsterdam. De biodiversiteit met verschillende flora en fauna wordt elk jaar groter. Rondom de Koeienweide loopt een natuureducatie pad waar kinderen en volwassenen rondleidingen krijgen onder begeleiding van natuurgidsen van GroeneBuurten. Dit jaar geven we extra aandacht aan rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Gegevens

Datum:
22/09/2022
Tijd:
10:30 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps