Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Burendag Vondelpark

Burendag Vondelpark

23/09/2022 @ 10:30 - 12:30

Burendag in het Vondelpark

Wil jij ook genieten van gezoem en kleur in het Vondelpark? Sluit je aan bij de Burendag Vondelpark en ervaar een gezellige ochtend waarin je niet alleen je buren ontmoet, maar ook iets goeds doet voor de natuur. We gaan wilde bijen en andere insecten helpen door nectarrijke planten te planten.  Door het planten van nectarrijke bloemen vergroten we de biodiversiteit. Dit trekt niet alleen insecten en vogels aan, maar het ziet er ook prachtig uit! Bovendien zijn alle vaste planten die we gebruiken biologisch en gifvrij.

Als je wilt, kun je ook meedoen aan het opruimen van zwerfafval.

We zorgen voor gereedschap en werkhandschoenen, en uiteraard staat er koffie, thee en wat lekkers voor je klaar.

De werkochtend vindt plaats op vrijdag 22 september van 10.30-12.30 uur.

Locatie Burendag Vondelpark

De locatie van de Burendag Vondelpark is in de Vondelpark-Slurf. Neem de parkingang Stadhouderskade en loop of fiets ongeveer 150 meter. Je herkent ons vanzelf aan het spandoek van de Burendag en GroeneBuurten, we verzamelen op het grasveld aan je rechterhand.

 

Voor wie

Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, of je nu een buurtbewoner bent, een liefhebber van het park, een sporter, een hondenuitlater, een natuurliefhebber, een cultuurliefhebber, of gewoon iemand zonder eigen tuin.

 

Aanmelden

Om je aan te melden, stuur je een e-mail naar GroeneBuurten: simone@groenebuurten.nl

 

Burendag in Zuid

De Burendag is een initiatief van het Oranjefonds en vindt elk jaar plaats in het vierde weekend van september. Op vrijdag 22 september 2023 vieren we Burendag Vondelpark. Het is een dag waarop buren en parkliefhebbers samenkomen en zich inzetten voor een leukere, socialere en veiligere buurt en park.

Wil je nog meer activiteiten ontdekken in Amsterdam waar je aan kunt deelnemen? Kijk op www.burendag.nl voor meer informatie.

 

Kortom, doe mee met de Burendag Vondelpark en beleef een ochtend vol verbinding, natuur en voldoening. Jouw hulp maakt een groot verschil!

 

Vaker meehelpen

Deze Burendag in de Vondelpark-Slurf is onderdeel van de werkochtenden die om de week plaatsvinden in dit deel van het park. Zie bijvoorbeeld: https://groenebuurten.nl/agenda-item/werkochtend-vondelpark-slurf-4/2023-09-07/

 

Gegevens

Datum:
23/09/2022
Tijd:
10:30 - 12:30
Serie:

Locatie

Vondelpark Slurf
Nederland + Google Maps