Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorbereiden Tuin van de Wijk Olympus

14 maart @ 10:00 - 12:00

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
Voorbereiding Tuin van de Wijk Olympus

De Tuin van de Wijk Olympus gaat beginnen! Een tuin waar buurtbewoners samenkomen om mee te helpen met moestuinieren in grote bakken. Ze sluiten aan voor de gezelligheid en een luisterend oor, terwijl ze de rust en weldaad ervaren van bezig zijn in het groen. Help je mee met het voorbereiden van de bakken voor een goed groeiseizoen?

Voorbereidingen voor de Tuin van de Wijk Olympus

De bakken worden eind februari geplaatst. Voordat de tuin met een feestelijk tintje officieel geopend wordt op 21 maart, gaan we de bakken voorbereiden. Zo brengen we een goede, op de permacultuur gebaseerde, onderlaag in de bakken aan zodat de vochthuishouding op orde blijft en het bodemleven mooi op gang komt. Daarna moet de aarde in de bakken worden geschept. En dan starten we natuurlijk met planten. Ook maken we rekken ter ondersteuning van hoge planten als courgette en bonen. Help jij ook mee? Ervaring is niet vereist; je kunt juist zelf ook meer leren over de principes van permacultuur en moestuinieren met de natuur mee.

Er wordt gewerkt op meerdere dagen, elke keer van 10:00-12:00 uur. Ook als je maar 1x kunt ben je natuurlijk van harte welkom. Koffie en thee is ruim voorhanden. Aanmelden via luella@groenebuurten.nl.