Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Poppenkast – Licht uit

Poppenkast – Licht uit

3 januari @ 14:30 - 15:30

Poppenkast - Licht uit

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. In onze stad is dat niet anders. Terwijl een donkere nacht zo’n weldaad is voor mens en dier. Omdat jong geleerd, oud gedaan is, nemen we ook graag kinderen mee in dit verhaal. Daarom het poppenkastverhaal Licht uit!

Poppenkastvoorstelling Licht uit

Het vele kunstlicht in de stad is niet goed voor mens en dier. We hebben het donker nodig om goed uit te kunnen rusten. Bovendien raken nachtdieren hopeloos verdwaald wanneer ze worden aangetrokken door het sterke licht. Tijd om daar als stadsbewoners wat aan te doen!

In deze poppenkastvoorstelling voor kinderen van 4 t/m 9 jaar zien ze hoe bijzonder en fijn het donker kan zijn. Jan Klaasen beleeft een avontuur met zijn dierenvriendjes, waarin licht en donker een grote rol spelen. Spannend? Of juist niet?

Door Egon Adel – dé poppenkastspeler van de Dam

Egon Adel, van Poppenkast op de Dam, heeft een speciale voorstelling gemaakt over dit thema lichtvervuiling. Het is dus met recht een bijzondere voorstelling te noemen!

Locatie, tijd en aanmelden

Woensdagmiddag 3 januari 2024 van 14:30 – 15:03 uur in Huis van de Wijk Olympus, Olympiaweg 29, 1076 VM Amsterdam. Aanmelden via info@groenebuurten.nl is verplicht, want VOL = VOL. Er kunnen maximaal 25 kinderen komen kijken.

Meer activiteiten in het kader van lichtvervuiling

GroeneBuurten wil mensen laten ervaren hoe fijn, mooi en behulpzaam de donkere nacht kan zijn. We organiseren daarom dit jaar verschillende activiteiten met als doel meer ruimte te creëren voor donkerte in de stad*. Voor ieder wat wils, ook voor kinderen! Een deel heeft al plaatsgevonden, maar er nog genoeg te doen. We gaan bijvoorbeeld op zoek naar onnodig brandend licht bij bedrijven en scholen in de buurt. Houd onze agenda en nieuwsbrief in de gaten voor alle komende activiteiten.

*Met dank aan het NME-Fonds 2023 waarmee de activiteiten bekostigd worden.
Illustratie: Mimi Nizan Studio

Gegevens

Datum:
3 januari
Tijd:
14:30 - 15:30
Serie:
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

Groenpunt Olympus
Olympiaweg 31
Amsterdam, Noord Holland 1076VM Nederland
+ Google Maps