Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Deze Vondelpark activiteit gaat niet door op verzoek van NLDoet!

14/03/2020 @ 10:00 - 12:30

NLdoet Vondelpark

Insectvriendelijke beplanting en bijenhotel

Het gaat niet goed met de wilde bij in Amsterdam. Samen met buurtbewoners zetten we ons in voor de wilde bij in het Vondelpark.
Wellicht op een later tijdstip maken we een bijenhotel waarmee we nestgelegenheid en een slaapplek creëren. Ook planten we nectarrijke inheemse bloemen. De wilde bij is afhankelijk van voedsellocaties (planten) op korte afstanden van elkaar. Want wilde bijen verplaatsen zich, in tegenstelling tot honingbijen, maar over kleine afstanden, maximaal 200 meter.
Doe mee en draag bij aan het verduurzamen en verfraaien van het park en help de wilde bij en andere insecten.

Andere werkzaamheden tijdens NLdoet zijn onkruid verwijderen (zodat het later in het seizoen makkelijk bij te houden is) en afvalprikken kan ook als je dat leuk vindt.

Gereedschappen en werkhandschoenen hoef je niet zelf mee te nemen maar mag wel.

Koffie, thee en lekkers staan klaar.

Resultaat

Als vrijwilliger zorg je voor de ‘extra’ dingen in het park. We zorgen voor meer kleur en ‘eten voor insecten’ in de Slurf, het smalle deel van het park tussen de hoofdingang Stadhouderskade tot aan de Vondelbrug (parkingang Van Baerlestraat). Deze entree van het park werd vroeger ook wel de ‘bloemenweg’ genoemd. Door dit onderhoud ontstaat er weer een mooie ingang van het Vondelpark, het visitekaartje van onze stad! Een aantrekkelijk Vondelpark voor zowel Amsterdammers die het park als hun achtertuin gebruiken als voor bezoekers van buiten de stad.

Locatie

We verzamelen in de ‘Slurf’ van het Vondelpark. Loop/fiets het park in vanaf de hoofdingang Stadhouderskade. Na ongeveer 150 meter staan wij op het gras aan de rechterkant klaar om je te ontvangen.

Aanmelden

Geef je op via simone@groenebuurten.nl of via het de website van NLdoet.

Reguliere werkochtenden

NLdoet in het Vondelpark is de aftrap van de reguliere Werkochtend Vondelpark Slurf.

Doe mee met NLdoet en wie weet vind je het daarna leuk om vaker te helpen als vrijwilliger van de Werkochtend Vondelpark Slurf die vanaf 2 april om de week op donderdagochtend plaats vindt.

Je bent ook altijd welkom bij een van de andere werkochtenden in het Vondelpark (zie bijv. werkochtend Koeienweide).

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 2020, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Campagne voor de wilde bij

In 2020 zet GroeneBuurten zich samen met de Bee Foundation in voor de wilde bij. Meer over de verschillende acties: https://groenebuurten.nl/amsterdam-zoemt-creeer-een-bijenoase/  

Gegevens

Datum:
14/03/2020
Tijd:
10:00 - 12:30

Locatie

Vondelpark Slurf
Nederland + Google Maps