Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: NLdoet Vondelpark

NLdoet Vondelpark

28/05/2021 @ 10:30 - 12:30

Werkochtend Vondelpark-Slurf

Op 28 mei is er weer een Nldoet actie in de Vondelpark Slurf. We planten biologische bij- en vlindervriendelijke planten.

Wat gaan we doen tijdens NLdoet Vondelpark

Het gaat niet goed met de wilde bij in Amsterdam. Daarom zetten we ons samen met buurtbewoners in voor de wilde bijen in het Vondelpark.
We planten nectarrijke inheemse planten. De wilde bij is namelijk afhankelijk van voedsellocaties op korte afstanden van elkaar. Want wilde bijen verplaatsen zich, in tegenstelling tot honingbijen, maar over kleine afstanden, maximaal 200 meter.
Doe mee en draag bij aan de biodiversiteit en het verfraaien van het park en help de wilde bij en andere insecten.

Andere werkzaamheden tijdens NLdoet zijn onkruid verwijderen en afvalprikken kan ook.

Gereedschappen en werkhandschoenen hoef je niet zelf mee te nemen maar mag wel.

Koffie, thee en lekkers staan klaar.

Resultaat

Als vrijwilliger zorg je voor de ‘extra’ dingen in het park. We zorgen voor meer kleur en eten voor insecten in de Slurf. Dit deel van het park werd vroeger ook wel de ‘bloemenweg’ genoemd. Door het extra onderhoud ontstaat er weer een mooie hoofdingang van het Vondelpark, het visitekaartje van onze stad! Een aantrekkelijk Vondelpark voor zowel Amsterdammers die het park als hun achtertuin gebruiken als voor bezoekers van buiten de stad als voor de vele dieren die er een plek hebben..

Locatie

We verzamelen in de ‘Slurf’ van het Vondelpark. De Slurf is het smalle deel van het park tussen de hoofdingang bij de Stadhouderskade tot aan de Vondelbrug (parkingang Van Baerlestraat).

Loop/fiets het park in vanaf de hoofdingang Stadhouderskade. Na ongeveer 150 meter staan wij op het gras aan de rechterkant klaar om je te ontvangen.

Aanmelden NLdoet Vondelpark

Geef je op via simone@groenebuurten.nl.

Vaker meedoen

Doe mee met NLdoet en wie weet vind je het daarna leuk om vaker te helpen als vrijwilliger van de Werkochtend Vondelpark Slurf. De werkochtend is om de week op donderdagochtend.

Je bent ook welkom bij een van de andere werkochtenden in het Vondelpark. Bijvoorbeeld bij de werkochtend Koeienweide.

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Zoek je nog een klus? Op zaterdag 29 mei wordt gewerkt in de Spijteltuin. Of kijk op https://www.nldoet.nl/ voor het overzicht van alle klussen.

Campagne voor de wilde bij

In 2021 zet GroeneBuurten zich voor het tweede jaar samen met de Bee Foundation in voor de wilde bijen. Meer over de verschillende acties tijdens de campagne Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase:https://groenebuurten.nl/amsterdam-zoemt-creeer-een-bijenoase-verlengd/

Gegevens

Datum:
28/05/2021
Tijd:
10:30 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Slurf
Nederland + Google Maps