Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Bijenexcursie Amsterdam zoemt

Excursie Kijken door de ogen van een bij

12 juni @ 14:00 - 15:30

Amsterdam zoemt

Wegens succes herhaald! Loop mee de excursie Kijken door de ogen van een bij. Over wilde bijen en goed ecologisch beheer. Onder begeleiding van Sonne Copijn van de Bee Foundation, haar bijnaam is niet voor niets ‘BIJen-koningin’ en Luis en Nicole, de ecologisch beheerders van de Koeienweide, werkzaam voor Stadswerken Gemeente Amsterdam.

Tijdens deze BIJ-scholing leert Sonne je alles over het belang van wilde bijen voor de biodiversiteit en voor ons allemaal. En Luis en Nicole vertellen je hoe je door goed ecologisch beheer meer soorten bloemen en wilde bijen krijgt. In juni staan er veel bloemen in bloei dus we gaan ook wilde bijen spotten en leren kijken door de ogen van een bij.
De excursie vindt plaats op de ecologisch beheerde Koeienweide in het Vondelpark. Een stadsoase die normaal gesproken gesloten is voor publiek maar speciaal geopend wordt voor deze excursie over het natuureducatie pad. Ook bekijken we aan het eind van de excursie met wie wil de bijenkorf op de Schapenweide. Hier wordt biologisch geïmkerd en imker Nicole vertelt wat dat betekent.

Hopelijk zet je na deze excursie jouw straat, tuin of balkon ook helemaal vol met inheemse beplanting die kunnen dienen als BIJtank-stationnetjes ofwel als bed-and-breakfast voor de wilde bij.

Datum en tijd

Woensdag 12 juni 2024 van 14.00-15.30 uur (uitloop tot 16.00 uur). Indien er erg veel belangstelling is wordt de tijd ingekort en vinden er twee excursies achter elkaar plaats.

Aanmelden

Opgeven is verplicht. Vol = vol. Mail naar simone@groenebuurten.nl

Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase

De excursie is onderdeel van de campagne Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase die GroeneBuurten organiseert.

Gegevens

Datum:
12 juni
Tijd:
14:00 - 15:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps