Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Werkochtend Schapenweide

Werkochtend Schapenweide

19 juni @ 10:00 - 12:30

Schapenweide

Help mee met het ecologisch onderhoud op de Schapenweide. Een unieke locatie in het Vondelpark. Op 19 juni gaan we maaisel opruimen en de zaden van uitgebloeide bloemen zoals margrieten oogsten.

Wij zorgen voor harken, rieken, kruiwagens. En een kopje koffie of thee. Handig als je zelf werkhandschoenen meeneemt maar je kan ze ook van ons lenen.

 

Aanmelden en locatie

Graag aanmelden via simone@groenebuurten.nl.

We verzamelen om 10 uur bij het ijzeren hek van de Schapenweide. De Schapenweide is de weide met de bijenkorf en de ooievaars broeden er.elk jaar. De Schapenweide bevindt zich tegenover parkingang Koninginneweg. Zie plattegrond

De werkgroep Koeienweide en Schapenweide Vondelpark

GroeneBuurten organiseert de werkochtenden Koeienweide en Schapenweide. Vrijwilligers zetten zich alweer 15 jaar in voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Vrijwilligers helpen met het onderhoud van het natuureducatie pad op de Koeienweide. En incidenteel werken we op de Schapenweide en in andere delen in het park. De werkzaamheden variëren. Van hooien, zaaien en vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen, het beplanten van natuuroevers en het schoonmaken van nestkastjes. Licht werk waarvoor geen groenkennis of ervaring nodig is. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Een enthousiaste groenmedewerker van Stadswerken begeleidt de werkochtenden. Hij vertelt wat de werkzaamheden zijn langs het pad. Ook geeft hij vaak  interessante informatie over de flora en fauna op de weides.

Meehelpen kan op woensdagen en soms op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Meer informatie: zie onze agenda of https://groenebuurten.nl/vondelpark/

Video vrijwilligerswerk Vondelpark

Bekijk de video op het YouTube-kanaal van GroeneBuurten om te zien waarom onze vrijwilligers zich graag inzetten voor het Vondelpark:

Zie https://www.youtube.com/watch?v=F64g4F4QinQ

 

Gegevens

Datum:
19 juni
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Schapenweide
Amsterdam, Noord Holland Nederland