Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bloementapijt Vondelpark

24/09/2021 @ 10:00 - 12:30

Burendag Vondelpark

De Burendag Vondelpark staat in het teken van de wilde bij en andere insecten. We planten duizenden wilde boshyacinten. Zodat er in het voorjaar een prachtig bloementapijt ontstaat onder de bomen in het park. De boshyacint bloeit in mei en zit vol nectar; een traktatie voor bijen en hommels. De bollen zijn biologische verwilderingsbollen wat betekent dat ze zich elk jaar vermeerderen.

Wil jij ook genieten van een paarse waas in het park met heel veel gezoem erom heen? Help dan mee met de Burendag Vondelpark. Een gezellige ochtend waar je buren ontmoet en ook nog eens goed doet. Voor gereedschappen en werkhandschoenen wordt gezorgd. Ook staat koffie, thee en wat lekker klaar.

Locatie

We verzamelen voor het houten hek van de Koeienweide. Deze bevindt zich in het park, ongeveer 200 meter vanaf parkingang Amstelveenseweg. Je ziet vanzelf het spandoek van de Burendag en GroeneBuurten. Vanaf daar krijg je uitleg en lopen we naar de verschillende plekken in het park om de bollen te planten. Iedereen is welkom, jong en oud, buurtbewoners en andere parkliefhebbers.

Aanmelden

Mail naar GroeneBuurten om je aan te melden: simone@groenebuurten.nl

Burendag Oranjefonds

Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Daarom zijn Douwe Egberts en het Oranje Fonds initiatiefnemers van Burendag.

In het Vondelpark is elk jaar een Burendag voor iedereen die iets wil doen voor het park.

Ook op andere locaties in Amsterdam vinden activiteiten plaats waar je bij kan aansluiten. Onder andere in Amsterdam Zuid, lees er meer over op https://groenebuurten.nl/agenda-item/burendag-in-zuid/

Gegevens

Datum:
24/09/2021
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie├źn:
,

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland