Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Burendag in Zuid

25/09/2021 @ 10:00 - 13:00

Burendag in Zuid

In Amsterdam Zuid kan je op diverse locaties meehelpen met Burendag. Je kan bijvoorbeeld op 25 september aansluiten bij de Buurttuin Schinkelhavenkade en bij Buurtmoestuin Olympiaplein.

Padendag Buurttuin Schinkelhavenkade

Buurttuin Schinkelhavenkade is een bijzondere buurttuin met een jeu de boulebaan erbij. Buurtbewoners gaan tijdens Burendag de paden die door de tuin lopen opknappen en waar nodig snoeien en onkruid weghalen. Van 10.00 uur tot 13.00 uur, met tussendoor koffie en koek. Je bent van harte welkom in de buurttuin tegenover Schinkelhavenkade 47.

Buurtmoestuin Olympiaplein

De stadstuiniers op de buurtmoestuin aan het Olympiaplein/hoek Apollolaan doen tussen 11.00-15.00 uur ook mee. Ze openen dan de sierhekken die de langgerekte tuin naast de voetbalvelden omhullen. Er is koffie, thee, limonade, (Turkse) hapjes en zoetigheden, soep. Rodolfo komt met zijn prachtige accordeonspel.

Ze leiden je rond, hebben stekjes klaar staan of je kunt stekjes meenemen en planten (ze moeten wel uit biologische zaden zijn gekomen). Groente, kruiden, bloemen, alles is welkom. Maar ook je gft-afval is (altijd) welkom, mits biologisch, dus niet van spul uit de gewone supermarkt. Noch bloemoverblijfselen van een tuincentrum of bloemenstal. Daar zijn de oprichters van de tuin best wel streng in. Misschien zijn er ook nog klusjes te doen, beetje spitten of compost opgooien. Of grondwater sproeien met de Ecopomp op zonnepaneel. Overigens: de gemeente heeft hun stukje grond destijds gesaneerd en zij verrijken elk jaar de boel met compost, kleikorrels en mest van Jeroen, de dierenwinkelier in de Emmastraat die thuis pony’s en kangaroes houdt.

Iedereen kan lid worden van de tuinvereniging, dat kost een tientje per jaar. Als je maandag- en woensdagmiddag en/of zaterdagochtend komt werken, dan deel je na afloop mee in de oogst. Ieder werkt naar vermogen, je doet wat je kunt. Er is altijd wel iemand die weet wat er moet gebeuren en ook iemand die thee of zo meeneemt om na afloop wat te drinken en te kletsen.

Vondelpark

Naast de bovengenoemde locaties kan je 24 september ook helpen in het Vondelpark waar een bloementapijt van wilde boshyacinten wordt geplant. Zie: https://groenebuurten.nl/agenda-item/burendag-vondelpark/

Burendag Oranjefonds

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren op de 4e zaterdag in september.
In 2021 vieren we Burendag op 24 of 25 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Gegevens

Datum:
25/09/2021
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland