Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online workshop wormencompost (volwassenen)

25/09/2021 @ 15:00 - 17:00

€1
Wormencompost

Op zaterdag 25 september van 15.00-17.00 uur organiseert GroeneBuurten een online workshop ‘Maak je eigen wormencompost’.

Ruim een derde van wat we weggooien bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval. Eigenlijk zijn dit waardevolle grondstoffen die we zomaar weggooien. Van groenafval kan je zelf prachtige compost maken, ook als je geen tuin hebt. Wil je leren hoe? Doe dan mee met deze online wormencompost workshop. Composteer je mee?

Wat gaan we doen

De workshop wordt verzorgd door Angelique Martis. Zij vertelt eerst de theorie van composteren met wormen waarna zij je stap voor stap begeleidt met het thuis maken van je eigen wormencompost emmer.

Je leert alles over de compostwormen en hoe je op een makkelijke manier zelf compost kan maken. De wormen doen het werk en jij oogst daarna vloeibare compost voor je planten. Deze compost wordt ook wel ‘zwart goud’ genoemd. Aan het eind van de workshop heb je je eigen wormenemmer compleet met wormen.

De benodigde materialen en wormen haal je vooraf op bij GroeneBuurten. Je zorgt zelf alleen voor wat kranten en karton. En je hebt natuurlijk een laptop nodig want de workshop volg je via Microsoft Teams. Meer hierover lees je in de bevestiging die je ontvangt na je aanmelding.

Kosten

€ 1,00 bijdrage voor de emmers, aarde en wormen. Contant (gepast want er is geen wisselgeld) betalen bij het ophalen van de emmers en de wormen.

Aanmelden

Mail naar GroeneBuurten via info@groenebuurten.nl

Na aanmelding ontvang je een link voor de online workshop die wordt gegeven via Microsoft teams. Ook ontvang je de datum en tijd waarop je de benodigde materialen en de wormen kan ophalen.

Workshop wormencompost voor kinderen

Speciaal voor kinderen organiseert GroeneBuurten ook een wormencompost workshop op locatie. Op twee verschillende tijden op zaterdag 2 oktober. Ook hier leren de kinderen hoe je de wormen moet verzorgen en maken zij ter plekke een wormencompost emmer.

Meer informatie over de tijden, locatie en inhoud, zie: https://groenebuurten.nl/agenda-item/wormencompost-zelf-maken/2021-10-02/

Meer weten over composteren

Bekijk de informatie op onze website: https://groenebuurten.nl/wat-kan-je-doen/duurzaamheid/

Gegevens

Datum:
25/09/2021
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€1
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland