Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bodemdierendag workshops en rondleidingen

27/09/2020 @ 11:00 - 16:00

Bodemdieren

Ga je mee op bodemdieren safari?

Op 27 september is er tussen 11:00 en 16:00 uur elk uur een workshop op de Koeienweide in het Vondelpark. Ga op zoek naar een zebraspin, of tijgerslak. Het wemelt er ook van de Duizendpoten, regenwormen, pissebedden, mieren, kevers en meer. Dus kruip door die vergeten jungle vol dieren!

Natuurgidsen van GroeneBuurten helpen mee om er achter te komen welke dieren je ziet. Er zijn zoekkaarten en scorelijsten. En als je wilt kan je de soorten en aantallen thuis nog doorgeven aan de website van de Bodemdieren dag.

Voor wie

Voor kinderen van 5-12 jaar. Maximaal 6 kinderen per natuurgids.

(Groot)ouders/begeleiders mogen natuurlijk ook meezoeken maar ze kunnen ook met een van onze natuurgidsen mee met een rondleiding langs het natuureducatief pad rondom de Koeienweide.

Kosten

Gratis.

Tijden

De workshops voor kinderen starten elk uur. Tegelijkertijd vindt er een rondleiding over de Koeienweide plaats voor de volwassenen (kinderen mogen natuurlijk ook mee).

  1. 11.00-11.50 uur
  2. 12.00-12.50 uur
  3. 13.00-13.50 uur
  4. 14.00-14.50 uur
  5. 15.00-15.50 uur

Aanmelden workshops en rondleidingen

Vanwege Covid-19 kunnen er een beperkt aantal personen meedoen.

Met elke bodemdieren-workshop en elke rondleiding kunnen maximaal 6 deelnemers meedoen.

Meld je aan via simone@groenebuurten.nl. Geef door of je wilt meedoen met de workshop of rondleiding, welk tijdstip en het aantal kinderen (met leeftijd!)/volwassenen.

Bodemdieren dagen

De zesde editie van de Bodemdierendagen loopt van 25 september tot en met 7 oktober. Op 27 september ben je welkom in het Vondelpark maar buiten de Bodemdierendagen zijn waarnemingen natuurlijk ook welkom! ‘Meegraven’ als citizen scientist kan in je tuin en op je balkon, het groene dak, schoolplein etc.

Bodemdieren zorgen heel goed voor onze tuinen! Afval zoals herfstbladeren wordt bijvoorbeeld opgeruimd en weer verwerkt tot voedsel voor de planten.

De biodiversiteit in ons land gaat zienderogen achteruit. Meer aandacht voor en kennis over de onbekende ‘buren’ onder onze voeten is broodnodig. Klein is niet hetzelfde als onbelangrijk. Integendeel: we kunnen niet zonder!

Ook is het spannend wat voor effect die superwarme zomer op die onmisbare bodemdieren heeft gehad.

Wil je je goed voorbereiden? Ga naar https://bodemdierendagen.nl/news/zoek-je-mee-2018 en download de speciale Bodemdieren-zoekkaart, lees tips en weetjes of vraag vul de enquête in en ontvang een leuk cadeautje.

Gegevens

Datum:
27/09/2020
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps