Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Bijenexcursie Amsterdam zoemt

Bijenexcursie Amsterdam zoemt

08/06/2022 @ 13:00 - 15:00

Amsterdam zoemt

Loop woensdag 8 juni mee met een excursie over wilde bijen en goed beheer. Met Sonne Copijn van de Bee Foundation, haar bijnaam is niet voor niets ‘BIJen-koningin’, en Luis Nobre Canha, ecologisch beheerder van de Koeienweide werkzaam voor de Gemeente Amsterdam.

Tijdens deze BIJ-scholing leert Sonne je alles over het belang van wilde bijen voor de biodiversiteit en voor ons allemaal. En Luis vertelt je uitgebreid hoe je door goed beheer meer soorten wilde bijen krijgt. In juni staan er veel bloemen in bloei dus we gaan ook wilde bijen spotten en leren kijken door de ogen van een bij.
De excursie vindt plaats op de ecologisch beheerde Koeienweide in het Vondelpark. Een stadsoase die normaal gesproken gesloten is voor publiek maar speciaal geopend wordt voor deze excursie over het natuureducatie pad.

Hopelijk zet je na deze excursie jouw straat, tuin of balkon ook helemaal vol met inheemse beplanting die kunnen dienen als BIJtank-stationnetjes ofwel als bed-and-breakfast voor de wilde bij.

Datum en tijd

Woensdag 8 juni van 13.00-± 14.30a15.00 uur. Indien er erg veel belangstelling is wordt de tijd aangepast en vinden er twee excursies achter elkaar plaats.

Kosten

Alle deelnemersbijdragen komen geheel ten goede aan de Bee Foundation die daarmee nieuwe bijenoases aanlegt.
Donatie van € 5,00 per persoon.
Of gratis: vrijwilligers die zich regelmatig inzetten voor GroeneBuurten mogen gratis deelnemen ofwel voor een kleinere donatie. Meld dit vooraf bij je aanmelding!
Graag contant en gepast betalen op de dag zelf. Het is ook mogelijk te betalen met je smartphone via een Tikkie (via QR-code).

Aanmelden

Opgeven via simone@groenebuurten.nl

Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase

De excursie is onderdeel van onze campagne Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase. Lees hier welke activiteiten wij dit jaar organiseren tijdens Amsterdam zoemt.

Gegevens

Datum:
08/06/2022
Tijd:
13:00 - 15:00
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps