Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beginnersexcursie Vogels kijken – Lutkemeerpolder

14/06/2020 @ 08:00 - 09:30

Beginnersexcursie Vogels kijken – Lutkemeerpolder

Ben je benieuwd welke vogels er zoal leven in de Lutkemeerpolder? Wil je ze nog met eigen ogen zien voordat er een distributiecentrum gebouwd gaat worden?

Wandel dan mee door de polder, onder leiding van Marijke Kruyt van de Vogelwerkgroep Amsterdam. Luister naar de vogelgeluiden en bewonder het verborgen leven in riet en bomen.

Kinderen kunnen een verrekijker lenen van de Vogelwerkgroep; ze zijn speciaal gemaakt voor kinderhanden. Zo wordt het kijken nog veel leuker.

Vruchtbare polder in de verdrukking

De Lutkemeerpolder staat op het punt voorgoed te verdwijnen voor een distributiecentrum. Het is een prachtige groene polder, met de laatste vruchtbare kleigrond van Amsterdam. Het ligt ver buiten het gebied waar GroeneBuurten normaliter actief is, maar wij vinden het belangrijk dat de polder behouden blijft om lokaal voedsel te verbouwen voor de stad. Daarom nemen we jullie graag mee naar dit mooie weidse en vogelrijke gebied. Zodat je met eigen ogen ziet wat er behouden moet blijven (je kunt nu trouwens al de petitie voor het behoud tekenen).

Coronaproof

Er gelden enkele maatregelen in verband met COVID-19. We gaan vroeg op pad, wanneer het nog niet druk is (gelukkig is dat ook een goed tijdstip om meer vogels te zien). Verder houden we de groep klein. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen, dus kinderen en ouders tellen allemaal apart mee. Iedereen dient verder onderling 1,5 meter afstand te bewaren, behalve als men gezinsleden van elkaar is.

Datum en tijd

Zondag 14juni van 08:00 – 09:30 uur

Vertrekpunt

Verzamelen op de hoek van de Colimastraat en Etnastraat, naast het parkeerterrein bij de Lutkemeerpolder (zie de kaart onderaan de pagina). Daarna lopen we anderhalf uur door de polder.

Kosten en aanmelden

Iedereen vanaf 7 jaar is welkom. Kinderen onder de 14 jaar alleen onder begeleiding van een ouder.

Er is maar plek voor 10 personen, dus vooraf reserveren is noodzakelijk. VOL = VOL. Aanmelden via GroeneBuurten: info@groenebuurten.nl. Graag het aantal deelnemers vermelden, en of het kinderen of volwassenen betreft. Volwassen dienen hun eigen kijker mee te nemen.

Er zijn geen kosten verbonden aan excursie. Wel vragen we een borgsom van €25,- voor de kinderverrekijkers. Deze dient aan het begin van de excursie in contact geld overhandigd te worden en wordt bij inlevering weer teruggegeven.

Organisatie

De excursie is georganiseerd door GroeneBuurten in samenwerking met de Vogelwerkgroep Amsterdam. De Vogelwerkgroep richt zich binnen de regio Amsterdam op de bescherming van, educatie over en onderzoek naar vogels in de vrije (stads)natuur. Ze organiseren ook cursussen en excursies voor volwassenen.

 

Foto: TheOtherKev – Pixabay

Gegevens

Datum:
14/06/2020
Tijd:
08:00 - 09:30
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Lutkemeerpolder
9Q57+G5 Amsterdam
Amsterdam, Noord Holland Nederland
+ Google Maps