Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Werkochtend Schapenweide

Werkochtend Schapenweide

17/06/2020 @ 10:00 - 12:30

Schapenweide

Help mee met het ecologisch onderhoud op de Schapenweide. Een unieke locatie in het Vondelpark. We gaan hooien en eventueel Duizendknoop verwijderen. Wij zorgen voor harken, rieken, kruiwagens. Neem zelf werkhandschoenen en iets te drinken mee.

Aanmelden en locatie

Wegens het corona virus kunnen er een beperkt aantal mensen meehelpen. Meld je daarom vooraf aan via simone@groenebuurten.nl. Wij houden je op de hoogte bij wijzigingen.

Verzamelen om 10 uur bij het ijzeren hek van de Schapenweide. De Schapenweide is de weide met de bijenkorf en de ooievaars broeden er.elk jaar. De Schapenweide bevindt zich tegenover parkingang Koninginneweg. Zie plattegrond

De werkgroep Koeienweide en Schapenweide Vondelpark

De Werkochtend Koeienweide en Schapen wordt georganiseerd door GroeneBuurten. Met hulp van vrijwilligers zetten we ons al 10 jaar in voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Vrijwilligers helpen met het onderhoud van het natuureducatie pad op de Koeienweide. En incidenteel op de Schapenweide en in andere delen in het park. De werkzaamheden variëren. Van hooien, zaaien en vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkastjes schoonmaken. Licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. Een enthousiaste groenmedewerker van de Gemeente begeleidt de werkochtenden. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden aan het pad, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide.

Meehelpen kan op woensdagen en soms op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Wist je dat er om de week op donderdagochtend ook werkochtenden zijn in de Vondelpark Slurf?

Meer informatie: zie onze agenda of neem contact via simone@groenebuurten.nl of 020-662 82 37.

Gegevens

Datum:
17/06/2020
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Schapenweide
Amsterdam, Noord Holland Nederland + Google Maps