Tegels in je tuin beu?

Tegels Eruit in Stadsdeel Zuid

Heb je genoeg van je grotendeels betegelde tuin?

Liggen er in jouw tuin veel tegels die je eigenlijk zou willen vervangen voor groen? Maar twijfel je omdat je denkt dat een groene tuin meer onderhoud kost? Zie je op tegen het verwijderen en afvoeren van de tegels? Of heb je geen idee hoe je een mooie tuin ontwerpt? Geen probleem, komend voorjaar gaat GroeneBuurten tuinbezitters hierbij helpen.

Ook jouw tuin kan een make-over krijgen. Dan wordt het in plaats van saai grijs een groene oase in jouw stijl. Want een groene tuin is niet alleen mooi, maar ook koeler in de hete zomer. Bovendien helpt het tegen wateroverlast bij hevige buien én voorkomt het droogte.

Gratis hulp, begeleiding en advies op maat

Als je deelneemt, krijg je gratis begeleiding, hulp en advies op maat bij het onttegelen van je tuin. Zelfs voor nieuwe beplanting kan worden gezorgd. Concreet betekent dit:

  • Begeleiding en advies op maat bij je nieuwe tuinontwerp, inclusief onderhoudsvriendelijk groen. Jij bepaalt hoe jouw tuin eruit gaat zien.
  • Vrijwilligers helpen met het onttegelen van je tuin wanneer jij dat zelf fysiek niet kunt. Ook kunnen ze helpen bij het planten van de nieuwe vegetatie.
  • Tegels worden afgevoerd.
  • Beplanting voor de onttegelde stukken (vast assortiment inheemse en insectvriendelijke vaste planten en heesters).
  • Workshops tuinieren voor beginners op locatie (afhankelijk van de dan geldende coronaregels).
  • Aanvullende informatie en advies over regenbestendige maatregelen, of een vogel- of insectvriendelijke tuin.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je tuin ligt in Oud Zuid.
  • Een groot deel van je tuin is betegeld, en je wilt die (deels) verwijderen.
  • Je blijft zelf actief betrokken bij het proces. Vanzelfsprekend ondersteunen we je waar nodig, zowel bij het denkwerk als bij het fysieke werk.

Buren met betegelde tuinen?

We selecteren bij voorkeur tuinen die bij elkaar in de buurt liggen, liefst binnen een woonblok of een aantal omliggende straten. Heb je buren waarvan de tuin ook betegeld is? Vraag hen dan of ze zich ook aanmelden.

Informatie of aanmelden

Wil je graag eerst meer informatie, neem dan contact op via info@groenebuurten.nl of 06-831 70 897. Direct aanmelden kan natuurlijk ook, onder vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en een schatting van de m2 tegels in je tuin.