Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zwerfafval Vondelpark Wereld Milieudag

05/06/2021 @ 10:30 - 12:30

Landelijke Opschoondag Vondelpark

Op zaterdag 5 juni is het Wereld Milieudag (World Environment Day) en daar doet het Vondelpark aan mee. GroeneBuurten organiseert een actie tegen het (plastic) zwerfafval in het park. Prik je een uurtje mee?

Wanneer zwerfafval prikken

Op zaterdag 5 juni tussen 10.30-12.30 uur.

Deelnemers starten in blokken van een half uur. Bij het aanmelden geef je aan welk startblok je voorkeur heeft.

Locatie

Start- en eind locatie is de stadsdeelwerf Vondelpark (Vondelpark 6-C). De Werf bevindt zich IN het park naast parkingang Kattenlaan.

Wie

Iedereen is welkom zolang je maar loopt met maximaal 2 personen of een huishouden. Doe mee samen met vrienden, familie, buren, sportmaatjes, klasgenoten of collega’s van het werk. Ook individuele deelnemers zijn van harte welkom. Leuk voor kinderen en volwassenen.

Wat gaan we doen

Je krijgt uitleg en daarna pak je een afvalgrijper, vuilniszakken en werkhandschoenen (alleen maten voor volwassenen!). Vervolgens loop je een rondje, of een deel, door het Vondelpark en verzamel je zoveel mogelijk (plastic) zwerfafval. In de bosjes aan de randen van het park maar ook op het gras, onder banken en in het water is veel te vinden. Weg met al die plastic flesjes, rietjes, blikjes, snoepwikkels, peuken, etcetera.

Aan het eind wegen we alle vuilniszakken want we zijn natuurlijk benieuwd hoeveel kilo’s afval er zijn geprikt. We hopen natuurlijk dat dat elk jaar iets minder wordt.

Na afloop staat er drinken voor je klaar.

Zwerfafval en plastic soep?

Steeds vaker ligt plastic afval op plekken waar het niet hoort. In borders en in het water. Als zwerfafval blijft liggen wordt het gegeten door dieren die erin kunnen stikken. Via onze grachten en rivieren belandt het in de zee. Het plastic wordt steeds kleiner en uiteindelijk wordt het afval een plastic soep. Een ramp voor vissen, vogels en ook de mens.

GroeneBuurten zet zich al jaren in tegen zwerfafval. Dat doen wij door zwerfafval te prikken tijdens reguliere werkochtenden. En drie keer per jaar organiseren wij speciale zwerfafvalacties in het Vondelpark en in andere buurten in de stad. Samen met buurtbewoners, bezoekers en diverse organisaties gaan we het plastic afval tegen. Hoeveel volle afvalzakken verzamel jij?

Aanmelden

Er zijn startblokken van een half uur (10.30-11.00 uur, 11.00-11.30 uur en 11.30-12.00 uur). Uiterlijk 12.30 uur moet je de afvalgrijpers etc weer inleveren.

Aanmelden via GroeneBuurten: simone@groenebuurten.nl. Vergeet niet te melden binnen welk blok je wilt starten.

Covid-19 maatregelen

  • Geen gezamenlijke start/eind
  • Vooraf aanmelden: startblokken van een half uur.
  • Lopen met max. 2 personen ofwel een huishouden
  • Bij voorkeur eigen handschoenen meenemen.
  • Schoonmaakmiddelen staan klaar om afvalgrijper schoon te maken

Wat is de Wereld Milieudag

Op Wereld Milieudag (World Environment Day) worden over de hele wereld activiteiten georganiseerd om mensen bewuster te laten worden van hoe belangrijk het milieu voor onze wereld is en wat we kunnen doen om het milieu te beschermen.

Gegevens

Datum:
05/06/2021
Tijd:
10:30 - 12:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Vondelpark Werf
Vondelpark 6-C
Amsterdam, Noord Holland 1071 AA Nederland
+ Google Maps