Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zwerfafval actie Vondelpark World CleaunUp Day

21/09/2019 @ 13:30 - 15:30

Zwerfafval

Zaterdag 21 september is het World CleanUp Day en daar doet het Vondelpark natuurlijk aan mee. GroeneBuurten organiseert een actie tegen het (plastic) zwerfafval in het park. Prik je mee?

Wanneer zwerfafval prikken

Op zaterdag 21 september van 13.30-15.30 uur. Verzamelen vanaf 13.20 uur.

Locatie

Start- en eindlocatie is de stadsdeelwerf Vondelpark (Vondelpark 6-C). De Werf bevindt zich, vanaf de Kattenlaan gezien, IN het park direct aan je rechterhand.

Wat gaan we doen

Je krijgt uitleg en de afvalprikkers, vuilniszakken en werkhandschoenen (alleen maten voor volwassenen!) worden uitgedeeld. Daarna loop je een rondje, of een deel, door het Vondelpark en verzamel je zoveel mogelijk (plastic) zwerfafval. In de bosjes aan de randen van het park maar ook op het gras, onder banken en in het water is veel te vinden. Weg met al die plastic flesjes, peuken, blikjes, snoepwikkels, etcetera.

Om 15.00 uur eindigen we en sluiten we af met frisdrank en wat lekkers.

Wie

Doe mee samen met vrienden, familie, buren, sportmaatjes, klasgenoten of collega’s van het werk. Ook individuele deelnemers zijn van harte welkom. Leuk voor kinderen en volwassenen.

Zwerfafval en plastic soep?

Steeds vaker ligt plastic afval op plekken waar het niet hoort. In borders en in het water. Als zwerfafval blijft liggen wordt het vaak gegeten door dieren die erin kunnen stikken. Via onze grachten en rivieren belandt het in de zee. Het plastic wordt steeds kleiner en uiteindelijk wordt het afval een plastic soep. Een ramp voor vissen, vogels en ook de mens.

GroeneBuurten zet zich in tegen zwerfafval. Meerdere keren per jaar organiseren wij schoonmaakacties in het Vondelpark en andere buurten in de stad. Samen met buurtbewoners, bezoekers en diverse organisaties gaan we het plastic afval tegen. Hoeveel volle afvalzakken verzamel jij?

Aanmelden

Wie wil meedoen met deze gezellige schoonmaak actie kan zich aanmelden via GroeneBuurten: simone@groenebuurten.nl

 

WorldCleanUp Day

Meer informatie over de WorldCleanUp Day: https://www.plasticsoupfoundation.org/world-cleanup-day/

Gegevens

Datum:
21/09/2019
Tijd:
13:30 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Werf
Vondelpark 6-C
Amsterdam, Noord Holland 1071 AA Nederland
+ Google Maps